Sp.a werkt halve dag mee in woonzorgcentrum Egmont

23794897_1953698534870125_4134584080465839765_n.jpeg

21/11/2017 – Gisteren werkten de mandatarissen van sp.a Zottegem een dag mee in Woonzorgcentrum Egmont. Het initiatief kadert in de Seniorenweek.

Tijdens de Seniorenweek (20/11 – 26/11) vraagt  de Vlaamse Ouderenraad samen met ouderenorganisaties aandacht voor de groeiende groep senioren in de samenleving. “Die aandacht is zeer nodig”, zegt Kurt De Loor, Vlaams Volksvertegenwoordiger en Zottegems OCMW-voorzitter. “Voor vier op de vijf senioren volstaat het inkomen of pensioen niet om de rusthuisfactuur te betalen. Ondertussen zorgt het gebrek aan investeringen door de Vlaamse overheid ervoor dat het tekort aan opvangplaatsen voor zwaar zorgbehoevende senioren snel toeneemt, met onaanvaardbare wachtlijsten en dito wachttijden als gevolg. Uit getuigenissen van het verplegend personeel blijkt dan weer dat zij door personeelstekorten en besparingen amper tijd krijgen om senioren op een waardige manier te verzorgen.  Voor sp.a is de  Seniorenweek  dan ook het moment bij uitstek om aandacht te vragen voor de ouderenzorg en alle mensen in de ouderenzorg een hart onder de riem te steken: de bejaardenverzorgers, poetshulpen, keukenpersoneel, medewerkers technische dienst, de vele vrijwilligers, therapeuten en chauffeurs, de thuisverplegers, artsen en iedereen die betrokken is bij de zorg voor een oudere.”

sp.a lanceert een actieplan voor meer investeringen in de ouderenzorg. “Onze voorstellen zijn o.a. betaalbare ouderenzorg waarbij het rusthuis nooit duurder mag zijn dan het pensioen; het wegwerken van de wachtlijsten wegwerken waarbij in nieuwe rusthuizen wordt geïnvesteerd; meer omkadering en middelen voor verzorgend personeel; het uitbreiden van de professionele thuiszorg, enz.”