Lekker genieten stelt zich voor in Oudenaarde

IMG_6625 (002).jpg

28/11/2017 – Op zaterdag 9 en zondag 10 december kan de fijnproever op drie locaties in Oudenaarde genieten van verfijnde proeverijen en van culinaire workshops met topchefs.

Lekker Genieten is een soort culinaire Ronde van Oudenaarde waarbij je op unieke locaties in de stad van de Ronde Van Vlaanderen verrast wordt met optredens, topchefs aan het werk kan zien en ook proevertjes krijgt voorgeschoteld. Meer info op de website via deze link in het rood.

Burgemeester De Meulemeester voelt zich verheugd dat het evenement van Gent naar Oudenaarde verhuist: ‘Tenslotte zijn wij de tweede toeristische stad van de provincie. Met onze vier brouwerijen en onze culinaire tradities past dergelijk feest in onze stad. De binnenstad is ook met de wagen vlot te bereiken met voldoende gratis en betalende parkeerplaatsen voor exposanten en bezoekers. Ik kijk echt uit naar deze smakelijke tweedaagse’.

Organisator Giedo Thiry benadrukte dat de event, in samenwerking met de stad en met Cera, de mensen vooral wil doen genieten: ‘Voor 5 euro entree krijgen de bezoekers her en der gratis producten en dranken. Zowel in het Centrum Ronde van Vlaanderen, in het stadhuis als in de gebouwen van Liefmans staat vanalles te gebeuren.
Als topchef komt Guy Van Cauteren, na fysieke problemen weer helemaal de oude, geflankeerd door jong geweld Sam D’Huyvetter van ‘Boulevard’.

Maar de bezoeker maakt ook kennis met de beste kaasmeester van Europa: Michel Van Tricht, metFelix Alen,… Paul Van Himst komt zijn Brésor-koffie toelichten, Nicholas Duyck van de beroemde Ovyta eieren zal er zijn, Marie-Anne De Nil, de koningin van het vlees, tekent present, en chansonnier Freddy Bierset zingt twee dagen Franse chansons.’

Dat zijn de grote namen, naast een groot aantal culinaire stands en bars, waar de levensgenieter een hoogst boeiend weekeinde zal meemaken. Thiry is in de wolken met de verhuis naar Oudenaarde. ‘De samenwerking met de stad is superpositief. Als organisator is dit een ware verademing.’

Lekker Genieten

Zaterdag 9 en zondag 10 december

Van 10 u tot 18 u

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X