Lekker genieten stelt zich voor in Oudenaarde

IMG_6625 (002).jpg

28/11/2017 – Op zaterdag 9 en zondag 10 december kan de fijnproever op drie locaties in Oudenaarde genieten van verfijnde proeverijen en van culinaire workshops met topchefs.

Lekker Genieten is een soort culinaire Ronde van Oudenaarde  waarbij je op unieke locaties in de stad van de Ronde Van Vlaanderen verrast wordt met optredens, topchefs aan het werk kan zien en ook proevertjes krijgt voorgeschoteld. Meer info op de website via deze link in het rood.

Burgemeester De Meulemeester  voelt zich verheugd dat het evenement van Gent naar Oudenaarde verhuist: ‘Tenslotte zijn wij de tweede toeristische stad van de provincie. Met onze vier brouwerijen en onze culinaire tradities past dergelijk feest in onze stad. De binnenstad is ook met de wagen vlot te bereiken met voldoende gratis en betalende parkeerplaatsen voor exposanten en bezoekers. Ik kijk echt uit naar deze smakelijke tweedaagse’.

Organisator Giedo Thiry benadrukte dat de event, in samenwerking met de stad en met Cera, de mensen vooral wil doen genieten: ‘Voor 5 euro entree krijgen de bezoekers her en der gratis producten en dranken. Zowel in het Centrum Ronde van Vlaanderen, in het stadhuis als in de gebouwen van Liefmans staat vanalles te gebeuren.
Als topchef komt  Guy Van Cauteren, na fysieke problemen weer helemaal de oude, geflankeerd door jong geweld  Sam D’Huyvetter  van ‘Boulevard’.

Maar de bezoeker maakt ook kennis met de beste kaasmeester van Europa:  Michel Van Tricht, metFelix Alen,…  Paul Van Himst  komt zijn Br ésor-koffie toelichten,  Nicholas Duyck  van de beroemde Ovyta eieren zal er zijn,  Marie-Anne De Nil, de koningin van het vlees, tekent present, en chansonnier  Freddy Bierset  zingt twee dagen Franse chansons.’

Dat zijn de grote namen, naast een groot aantal culinaire stands en bars, waar de levensgenieter een hoogst boeiend weekeinde zal meemaken. Thiry is in de wolken met de verhuis naar Oudenaarde. ‘De samenwerking met de stad is superpositief. Als organisator is dit een ware verademing.’

Lekker Genieten

Zaterdag 9 en zondag 10 december

Van 10 u tot 18 u