Markant Oosterzele geniet van acteertalent Leen Persijn

DDL oosterzele markant en leen persijn (4)

30/11/2017 – Het bleek tijdens de opvoering van ‘Hola Zomaar Oma’ in het foyer van GC De Kluize in Scheldewindeke nog maar eens, Leen Persijn voelt zich nergens beter dan op een podium. (R 17, foto’s DDL).

Leen Persijn zette voor de leden van Markant Oosterzele een knappe acteerprestatie neer. In ‘Hola Zomaar Oma’ geeft de Balegemse actrice gestalte aan een vrouw die plots verneemt dat ze oma wordt. Ze wist het publiek te verrassen. Leen Persijn is een een straffe zangeres én actrice en nog één met veel gevoel voor humor. Meteen is er interactie met het publiek. Alles klinkt spontaan. Het blijft luisteren, kijken en genieten. Leen Persijn grasduint passievol in een rijk arsenaal van Nederlandstalige luisterliedjes. Een taal die ze schitterend beheerst. Vlekkeloos. De songs staan bol van spitsvondige po ëzie. Markant Oosterzele lustte het Persijn-recept.

‘Hola Zomaar Oma’ is een herkenbare voorstelling, zomaar uit het leven gegrepen. We zagen veel oma’s instemmend knikken. Je krijgt in ‘Hola Zomaar Oma’ een perfecte mix van toneel, songs, po ëzie. De relatie grootouders — kinderen — kleinkinderen wordt subtiel geschetst. Oma die zich een weg moet banen in de overgangsfase tussen tweede en derde leeftijd. Oma, opa worden, het wordt je inderdaad in de schoot geworpen. Een prachtig geschenk dat je leven kleur geeft, energie, kortom …een nieuw elan. Maar het heeft tijd nodig om zich in die rol een weg te zoeken. ‘Hola Zomaar Oma’, is het leven vertellen zoals het is. Leen Persijn: een vrouw met wilskracht en karakter.

Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle.