Nieuw atelier voor Hilde Goossens

Atelier01122017-5

14/12/2017 – De Zottegemse kunstenares Hilde Goossens heeft een nieuw atelier en stelt het graag aan u voor.

In september van dit jaar kon kunstenares Hilde Goossens na 10 jaar verbouwen eigen werk tonen in haar atelier, wat ook gebeurde tijdens een offici ële opening. Onder het dak van haar (t)huis werden 2 grote kamers ingericht, samen zo’n 90m2. E én kamer om te schilderen en één kamer om te kijken. Na 10 jaar verbouwingswerken was het tijd om de deuren open te gooien.  In het atelier vind je een verzameling van schilderijen, collage‘s en foto’s die tijdens de laatste 20 jaar werden gemaakt. Ook het materiaal en de boeken die zich door de jaren hebben opgestapeld zijn heel erg aanwezig.

“Ik vind nieuwe verbanden en krijg nieuwe inzichten door oudere werken naast nieuw werk te plaatsen.  Het kijken is een heel groot deel van het schilderproces, in de kijkkamer is het dus een stuk rustiger. Rust, die nodig is om de nieuwe werken te bekijken. Ik  sluit het jaar graag af in schoonheid.”

In december is het atelier op vrijdag open van 17 tot 21u en wordt een gezellige sfeer gecre ëerd met een hapje en een drankje. Er is ook de start van een nieuwe serie schilderijen te zien die later naar Galerij Square42 in Oostende verhuist. U bent ook steeds welkom na afspraak.

Over Hilde Goossens

Sint-Niklaas, °1978

Het leukste gedeelte van haar studies bracht zij door op Sint-Lucas in Gent in de richting Vrije Beeldende Kunsten. In 1997 werkte zij het middelbaar af met een Grote Onderscheiding voor haar eindwerk. Later pikte ze de draad terug op in de Academie van Waasmunster tot haar vertrek einde 2006 naar Sint-Maria-Oudenhove. De verbouwingen konden starten aan de nieuwe woonst die de noodzakelijke mogelijkheden had om er een echt atelier te bouwen.

In 2015 volgde de resolute keuze om op eigen benen te staan, begin 2017 volgde de oprichting van een vennootschap met het doel haar kunstenaarsschap verder uit te bouwen.

Selectie van de belangrijkste tentoonstellingen

2006: Les Trois, PMMK, Oostende

2008: Solo Op uitnodiging van de Kunstkring Waasmunster, Kasteel van Blauwendael, Waasmunster

2015: Bibliotheek, Zottegem

2016: Kunstenaar van de maand, Zebrastraat, Gent

2017: Galerij HuisHuis, Gent

2017: Kunstroute Oosterzele

2017: Post-Art from the Edge, ’t Grijze Huis, Oostende

Meer info?

www.hildegoossens.be

hilde@hildegoossens.be