Kerstfeest in VBS Berentuin in Vlierzele

unnamed.jpg

17/12/2017 –  VBS De Berentuin Vlierzele is een wijkafdeling van het Sint-Lievens-Instituut te Sint-Lievens-Houtem. Het is een kleine school omgeven door groen.

De school heeft een grote boomgaard met speelweide, een moestuin en binnenkort ook een kippenhok en vlindertuin. In deze groene oase vinden we kleine graadsklasjes. In de kleine klasgroepjes wordt er les en zorg gegeven op maat van elk kind.Er wordt voor elk kind een leertraject uitgestippeld.   Door hun ervaringen in het graadsklassysteem zijn de leerkrachten gespecialiseerd in differentiatie. Dit maakt dat De Berentuin een perfect antwoord kan bieden op het M-decreet. Hierdoor moeten kinderen met extra zorgnoden les volgen in het gewone basisonderwijs. Voor de ‘vluggere’ leerlingen worden de nodige uitdagingen aangeboden. De basisprincipes van verrijking en remedi ëring kunnen hier voor elk kind individueel toegepast worden.

Het leerkrachtenteam bestaat uit twee kleuterjuffen: Juf Elsie Brys en Juf Jill De Pot. en een kinderverzorgster Sabrina Pauwels.  Voor de basisschool hebben we Juf Carine Van Cauwenberghe, Juf Tessa De Lobelle en Meester Frederiek. Voor bewegingsopvoeding Meester Dirk Govaert. De opvangjuf is Nicolle Meulenijzer. Directeur is Paul De Roo.

De Berentuin is vlot bereikbaar dankzij de centrale ligging. De school bevindt zich op 10 mintuten rijden van de E40 afrit Erpe-Mere of Wetteren. Bovendien is er een vlotte aansluiting met de N9 richting Aalst.

Meer info?

Via deze link:  www.berentuinvlierzele.be  of op de Facebookpagina  www.facebook.com/beresterkeschool

Het oudercomit é van De Berentuin  is een groep van enthousiaste ouders die, vanuit een grote interesse voor het schoolgebeuren, een brug wil vormen tussen het  schoolteam en alle ouders. Ze willen hiermee bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs aan alle kinderen. Een goede verstandhouding met de directie en de leerkrachten is hierbij van groot belang. Het oudercomit é wil met hen constructief samenwerken in een sfeer van vertrouwen, respect en openheid.

Huidige samenstelling oudercomit é

Voorzitter: Amanda Van Erp, mama van Elyssia en Madelyn

Schatbewaarder: Cindy Cornand, mama van Amy

Secretaris: Evelien Touriany, mama van Lucie en Leonie

Leden: Liesbeth Brys, mama van Simon,  Steven Van Waeyenberge, papa van Lowie,  Karim Michiels, papa van Charlotte

Meer informatie via deze link:  https://www.berentuinvlierzele.be/nl/oudercomite

HDK – Foto L.A.M.P.