Zottegem heeft griezel van een kerststal

Kerststal 1

Satire-Zottegem, 26/12/2017 – Leukste kerststal in leukste gemeente? Zottegem heeft een pracht van een Egmontkoepel, Zottegem heeft ook een griezel van een kerststal!

Wie met de kerstdagen nog niet over de markt kwam, moet dat dringend doen. Maar eerst deze informatie: het is het houten latwerk dat uit een weide tegen de kerkmuur is aangewaaid. Blijf echter niet te lang dichtbij staan want enige stabiliteit kan je van het houten gedrocht ook niet verwachten. De drie gipsen figuren zijn er wel, hoera! Een houten paneel met de figuren van burgemeester en schepen van stallen zou wel heel oneerbiedig zijn. Zoek echter niet naar de herders. Die moeten ergens met één elleboog aan een partytafel hangen op de kerstmarkt en evenmin naar de Drie Koningen die ergens in een druppelkot zijn blijven haperen.

Zoek ook niet in de stal naar een bodempje zand: je kent de prijs van het zand nog niet zeker! Zoek ook niet naar wat groen, naar een takje, één enkel takje hulst of spar of beuk: je kent de prijs van de hulst nog niet zeker! Zoveel Zottegemnaars zijn nochtans bereid takken van spar en den en buxus en taxus en laurier uit eigen tuin te leveren. Zij hebben het groen, nu nog wachten op de overheid die goeie wil heeft. Aan wijlen Etienne Stautemas : Sorry, maar de tijd dat jij in de kerststal met een echt rund en een echte ezel voor  onvervalste kerstsfeer zorgde, ligt mijlenver af, ver weg van de huidige Zottegemgeest.