Bergwijkbrug over Ringvaart wordt vervangen

Ondertekening overeenkomst EFRO14 12 17.jpg

Merelbeke, 27/12/2017 – Begin 2017 nam de gemeente deel aan een projectoproep van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) om de infrastructuur langs fietssnelwegen te verbeteren. EFRO wil hiermee duurzame stedelijke mobiliteitssystemen verbeteren die kaderen in een gemeentelijk klimaatplan. Op die manier willen ze de overgang naar een koolstofarme economie bevorderen.

De gemeente werkte een voorstel uit om de Bergwijkbrug over de Ringvaart te vervangen. Ze deed dit samen met Waterwegen & Zeekanaal, het Agentschap Wegen & Verkeer en de Provincie Oost-Vlaanderen. In de loop van 2017 kreeg de gemeente het heuglijke nieuws dat zij bij de laureaten behoorde. Concreet subsidieert EFRO dit project met niet minder dan €736.915.  Op 15 december werd het contract in de raadzaal van het gemeentehuis ondertekend door Werner Van den Stockt, managementautoriteit, namens EFRO, en door burgemeester Filip Thienpont en gemeentesecretaris (wn.) Sofie Moreels, namens de gemeente Merelbeke.

X