Verslag politieraad Geraardsbergen/Lierde: Middelen voor de werking van 2018

logo_politie_3

Geraardsbergen/Lierde, 28/12/2017 –  Op de raad van 21 december werd het werkingsbudget voor volgend jaar vastgelegd. Er waren heel wat raadsleden afwezig op deze publieke raad die zowat twintig minuten duurde.

Bijkomende handhavingsambtenaar en veiligheidsconsulent

Voorzitter De Padt gaf verduidelijkingen bij de cijfers. Zowat 85 % van het budget gaat naar de 85 politiemensen en de 15 ondersteunende krachten.

11% van de uitgaven naar werkingskosten. Daarvan 50.000 euro (vraag van raadslid Bourlau) voor een audit-onderzoek van de werking van de organisatie. Het rapport is gedeeltelijk af en een bijkomende opdracht wordt gegeven om te onderzoeken hoe men kan tegemoet komen aan de pijnpunten, onder meer de werkbelasting.

Ontvanger Waegemans verduidelijkte nog dat een schuldherschikking (vooral voor de gebouwen) zorgt voor een besparing van zowat 100.000 euro voor de komende jaren. Herschikkingen zijn niet mogelijk als er voor een vaste rente werd gekozen. Deze operatie zorgt voor een verminderde bijdrage van de stad aan de politie. Daarenboven worden ook een handhavingsambtenaar en veiligheidsconsulent aangeworven om verschillende misdrijven sterker aan te pakken.

Ook werden middelen voorzien voor herstellingen aan het gebouw, meubilair, informatica, voertuigen en andere noodzakelijke werkingsinstrumenten.

Armand Matthijs (44) 22.12.2017.

X