Dominic Reynders is de nieuwe dirigent van Concertband Cecilia Geraardsbergen

unnamed (3).jpg

Geraardsbergen, 05/01/2018 –  Begin september startte CCG de zoektocht naar een nieuwe dirigent voor haar vereniging. Gedurende de laatste maanden vonden er verschillende gesprekken en proefrepetities plaats. Eind december verkoos het bestuur  Dominic  Reynders  als nieuwe dirigent van Concertband Cecilia Geraardsbergen.

Dominic is 28 jaar en woont in Ternat. Op 8-jarige leeftijd vatte hij de opleiding Saxofoon in de Muziekacademie van Geel aan. Na het afronden van zijn humaniora in 2007, besloot Dominic verder te studeren aan het Conservatorium van Gent. Hij volgde er klassieke muziek saxofoon en directie. Na het eerste jaar aan het Conservatorium was het voor Dominic duidelijk dat hij eerder in de pedagogische richting wou verdergaan en vatte de studie leerkracht in het secundair onderwijs (muziek en wiskunde) aan. De passie voor het dirigeren werd mede door deze studiekeuze alleen maar groter en Dominic ging er zich ook verder in verdiepen. Momenteel volgt hij een masteropleiding directie HaFaBra aan het Conservatorium van Antwerpen.

Dominic is op heden leerkracht Muzikale Opvoeding en dirigent van de Koninklijke Fanfare De Bijenkorf uit Maarkedal, de Koninklijke Sint-Martinusfanfare uit Halle, Concertband Da Capo uit Wichelen en vanaf begin dit jaar ook bij Concertband Cecilia Geraardsbergen.

Het eerste concert van de kersverse dirigent zal plaatsvinden op zaterdag 12 mei 2018 in het Arjaantheater:  Concertband Cecilia Geraardsbergen in de maat met Die Verdammte Spielerei!  Die avond staat garant voor een geheel aan topmuziek in combinatie met absurde muzikale humor, niet te missen dus! Tickets zijn binnenkort verkrijgbaar via  www.ceciliageraardsbergen.be