“Burgemeester is geen man van zijn woord”

Melissa-Dooms

Lierde, 22/01/2018 – Open VLD Lierde reageert teleurgesteld op de onverwachte aanstelling van Steven Vekeman als schepen en heeft het over een vertrouwensbreuk.

Aangezien er binnen de twee maanden na de ontslagname van schepen  Rudy Mortier nog geen vervanger werd aangesteld, stond de verkiezing van schepen vanavond op de gemeenteraad in Lierde. Er werden twee kandidaturen ingediend: Melissa Dooms (huidige gemeenteraadsvoorzitter) en Steven Vekeman (gemeenteraadslid). Steven Vekeman haalde het en legt de eed af als de nieuwe schepen.

“Wij zijn steeds de stille motor geweest in het bestuur en hebben bij elke verwezenlijking de burgemeester het podium gegund.”, aldus Melissa Dooms. “Wij zijn dan ook enorm ontgoocheld in onze coalitiepartner CD&V . Voor mij is het nakomen van afspraken fundamenteel.  Nu blijkt dat de burgemeester geen man is van zijn woord aangezien we zes jaar geleden een overeenkomst tot samenwerken hebben opgemaakt, waarbij de Centrumlijst twee schepenen  en een gemeenteraadsvoorzitter levert voor de volledige legislatuur en één schepen een halve legislatuur zetelt. Dat CD&V oppositielid Steven Vekeman katapulteert in het schepencollege na het onverwachts ontslag van onze schepen is een brug te ver en zorgt voor een vertrouwensbreuk. Heeft de kiezer in oktober nog écht de keuze? Na de gemeenteraad zijn we ervan overtuigd dat er andere krachten meespelen.

“Wij zullen in het belang van de Lierdenaren constructief blijven meewerken aan het bestuur, waarbij schepen Marc De Ville zijn lopende projecten, denk maar aan het startende project rond de recreatiezone, sterk blijft opvolgen. Nieuwe projecten zullen wij één voor één bekijken en beoordelen in het belang van onze prachtige gemeente en haar inwoners.”

Lees ook:

Politieke schok in Lierde: Steven Vekeman wordt schepen