Nieuwjaarsreceptie Open VLD Ninove

SORI0034

Ninove, 22/01/2018 –  In een bomvolle zaal Violon (Roosevelt), organiseerde de Ninoofse Open VLD afgelopen zaterdag haar Nieuwjaarsreceptie. Gastsprekers waren Federaal Volksvertegenwoordiger Carina Van Cauter en Vlaams Vice Minister-President Bart Tommelein.

Beide tenoren somden de liberale verwezenlijkingen op, elk binnen zijn eigen parlement. Het werd duidelijk dat de Tax Shift zijn nut heeft laten voelen. “We verdienen allemaal netto meer” aldus Carina Van Cauter. Bart Tommelein verzekerde dat wat Federaal geeft, niet wordt teruggepakt op Vlaams gebied, in tegendeel, ook Vlaanderen heeft belastingverminderingen doorgevoerd en lijken opgekuist. Volgens de Vice Minister-President kende Vlaanderen ook een economisch topjaar: “in die mate dat in bepaalde regio’s gewoon te weinig beschikbare arbeidskrachten zijn”.  De plaatselijke sprekers maakten elk de opsomming van wat de liberale mandatarissen op hun palmares mogen steken. Schepen Alain Triest maakte de aanwezigen duidelijk waar de liberalen het veschil maken terwijl voorzitter Yves Evenepoel gruwde van het idee dat er een zelfverklaard genie hier, in de volgens AXA meest veilige stad van Belgi ë, burgemeester wil worden. Burgemeester Tania De Jonge benadrukt dat de Ninoofse Open VLD volop maatregelen treft en initiatieven neemt om de binnenstad aantrekkelijk te maken voor jonge mensen en tweeverdieners. Op haar beurt bedankte zij ontslagnemend gemeenteraadslid Corinne Van Belle voor de jarenlange inzet voor Ninove en de partij.

Sophie Richez.