“Gemeenteraadszitting live streamen”

24550374_320516025023642_1109481509_n

Geraardsbergen, 06/02/2018 –  Gemeenteraadslid Stephan Bourlau van de nieuwe partij ‘Het Alternatief’ lanceerde het voorstel om in de toekomst de gemeenteraadszitting live via streaming te laten volgen. Volgens PVDA inspireerde hij zich hiervoor op een van hun de voorstellen die het onlangs lanceerde.

“De zittingen van de gemeenteraad zijn openbaar maar een heel beperkt deel van onze inwoners wonen de gemeenteraad bij”, motiveert Bourlau zijn voorstel. “Dit betekent niet dat de andere inwoners geen of weinig interesse zou hebben in de lokale besluitvorming. Het invoeren van live streaming is een laagdrempelige manier om vanuit de woonkamer de sfeer op te snuiven in de gemeenteraad en te zien wat er zich afspeelt in de raadszaal.”

“Door dit project kan de kloof tussen burger en politiek in onze stad voor een stuk gedicht worden. Het live streamen is een opportuniteit om ons als gemeenteraad dichter bij de lokale bevolking te brengen. De opname kan bewaard worden en op een later tijdstip herbekeken worden.”

Reactie PVDA  

“PVDA Geraardsbergen stelt vast dat sommige gemeenteraadsleden zich flink laten inspireren door de ‘Grote Bevraging’ waarmee we momenteel  naar de mening van de Geraardsbergenaar peilen”, reageert  PVDA-lijsttrekker Nick Dobbelaere. “Het voorstel dat raadslid Stephan Bourlau dinsdag op de gemeenteraad deed om de gemeenteraadszittingen uit te zenden via het internet, komt rechtstreeks uit onze bevraging die we begin december lanceerde.”

enquete_Nick