Twee extra BIN’s voor Ninove

BIN

Ninove, 06/02/2018 –  Na de oprichting van de eerdere 6 BIN’s (Winnik Oost en West, Meerbeke 1, Park, Pollare en Appelterre) heeft Ninove er opnieuw 2 BIN’s bij. Vorige maand keurde Binnenlandse Zaken de  BIN’s Doornkwartier en Okegem  goed.

Een BIN (BuurtInformatieNetwerk) is een gestructureerd samenwerkingsverband tussen buurtbewoners, de lokale politie en het stadsbestuur. Wanneer iemands iets opmerkt in de buurt wordt de politie verwittigd via het noodnummer 101. Is de melding verontrustend, dan stuurt de politie een sms-bericht naar de aangesloten leden van het BIN. Zo wil het BIN is de veiligheid in de buurt verhogen door de inwoners actief te betrekken in de sociale controle.  Wie zich aangesproken voelt om als lid toe te treden bij één van de 8 bestaande BIN’s of wie als coördinator een nieuwe BIN in Ninove wil oprichten mag contact opnemen met het kabinet van burgemeester Tania De Jonge —  Centrumlaan 100 — 9400 Ninove, telefoon 054 31 32 27 of mailen naar  burgemeester@ninove.be.

Sophie Richez.