Afscheid nemen van Aleydis Iemants, volksliedjes kleurden haar leven

19511088_10154603278417541_3675425967397163364_n

Oosterzele, 12/02/2018 – Op 8 februari 2018 overleed in het WZC in Lemberge   Aleydis Iemants op 93-jarige leeftijd. Ze werd geboren in Sint — Maria — Oudenhove, en woonde na haar huwelijk met Albert De Block lange tijd in Oosterzele. De uitvaart vindt plaats op zaterdag 17 februari om 11 u in de Sint — Gangulsfuskerk in Oosterzele. (R 17, foto DDL).

Aleydis Iemants, met haar levenslust, humor en optimisme wist ze veel mensen te raken. Ze bleef altijd een fier mens. Een groot hart voor haar gezin met vijf kinderen, kleinkinderen, achterkleinkind en familie. Haar levensvreugde was groot. Ze was er voor iedereen met raad en daad. Bleef actief. Vorig jaar, op 25 juni 2017, beleefde ze nog één van de mooiste dagen van haar leven. In het IZOO Oosterzele werd het boekje ‘Zingen als een Lijster’ met CD van Aleydis met verve gepresenteerd. De belangstelling was overweldigend voor deze uitgave met oude volksliedjes overgeleverd door haar grootvader Hippoliet De Rouck ( °Oosterzele 1845, + Oombergen 1935). Liedjes uit de ‘liedboekjes’ van de Vrije Basisschool Oombergen (1936) werden er eveneens in opgenomen. De ster van de dag werd Aleydis die enkele liedjes zong en in het   IZOO alle harten veroverde. De waardering die ze kreeg deed haar opleven. Er waren nog plannen voor een nieuwe uitgave, Aleydis had nog tal van verhalen te vertellen over haar lange leven en dat van haar familie. Haar waarden: moed, eerlijkheid, respect. Vlot en aimabel in de omgang. Innemend, dat getuigt al wie met haar mocht samenzijn. Meeslepend. Op 8 februari is ze zachtjes en in alle rust heengegaan. Het heengaan laat een groot gemis achter, maar ook een schat aan herinneringen. Velen zullen Aleydis missen. De Beiaard betuigt zijn oprecht medeleven aan de families Iemants, De Block, De Rouck en Van Bever.

Reporter 17, foto Danny De Lobelle.

Lees hierna het Beiaard artikel over Aleydis, van toen ze vorig jaar haar prachtige liedjesboek had uitgebracht

92-jarige Aleydis Iemants zingt oude volksliedjes