42ste kindercarnaval Lede: Emmely en Yoni, het nieuwe jeugdprinsenpaar

DDL lede kinder carnaval jeugd prins en prinses (9)

Lede, 18/02/2018 –  Zaal De Bron was daags voor de 66 ste carnavalsstoet een sfeervolle plek in Lede. De verkiezing van het Jeugdprinsenpaar werd een h éél genietbaar evenement. Emmely en Yoni vormen het Jeugdprinsenpaar 2018. (R 17, foto’s DDL).

Na de ronduit schitterende en glittershow van Yoni Brantegem (15) en Emmely Boeykens (13) mocht de jury met voorzitster keizerin Kelly, prins carnaval Kristof, miss Bette, jonkvrouw keizerin Lieve, jeugdkeizerin Lovely, Bierventje Gianni, bekendmaken of Emmely en Yoni voldoende punten (minstens 60 %) hadden bijeengesprokkeld om het Jeugdprinsenpaar 2018 te vormen. Ze slaagden met verve, luid aangemoedigd door de vele ‘Lee — carnavalisten’. Zaal De Bron was aardig volgelopen, de carnavalisten beleefden een aangename namiddag. Tot groot genoegen van de Orde van de Leedse Hovaardige Boer tekende ook de FEN present. De Federatie Europese Narren (FEN) geniet in bonte carnavalskringen een ruime bekendheid, heeft een internationaal karakter en is heel actief in Belgi ë, Duitsland en Nederland. Er zijn 550 aangesloten verenigingen. Provinciaal commissaris Ledenaar Willy Verhaegen en Roland Gillis (Wetteren) zijn de drijvende krachten bij FEN, afdeling Oost-Vlaanderen. Ze hadden mooie attenties voor het nieuwe Jeugdprinsenpaar en voorzitter Leon Van den Berge voor zijn verdiensten bij de Orde van de Leedse Hovaardige Boer.
Show
De twee kandidaten Yoni Brantegem en Emmely Boeykens mochten op veel aanmoedigingen rekenen. Ze brachten een genietbare show en wisten het publiek   te overtuigen en charmeren. Uit de shows bleek hun grote liefde voor hun ‘Lee’. Ronduit prachtige teksten en carnavalsliedjes. Er klonk ook tot groot genoegen van het publiek grollen, politieke humor en dolle satire . De kandidaten werden gesteund door de Leedse carnavalsverenigingen Just Niet en D’Au Mollekens. Twee steengoede kandidaten, twee fel gesmaakte shows, sfeer en stemming. Yoni en Emmely hebben duidelijk een groot hart voor Lee carnaval. Ze veroverden alle harten.
Clown Jaspie pakte uit met een magische show. De kinderen zijn uitgelaten als clown Jaspie zijn intrede doet. Een revue van fratsen en veel leukigheid passeert de vrolijke kinderogen. De interactie met het mooie verklede jong Leeds volkje was groot. De Orde van de Leedse Hovaardige Boer mag tevreden terugblikken op de 42 ste editie van het kindercarnaval én de geslaagde verkiezing van het Jeugdprinsenpaar. De Orde van de Leedse Hovaardige Boer blijft sinds 1975 dezelfde boodschap uitdragen: een ode aan het Leedse carnaval. Na de verkiezing van het Jeugdprinsenpaar trok iedereen goedgemutst naar de befaamde karamellenworp.
                                                           
Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle.