Oefenkoersen in Bottelare: Siebe Deweirdt, Luca De Meester en Benjamin Verraes triomferen

20180217_162227

Bottelare, 18/02/2018 –  Op zaterdag kwamen er amper 18 nieuwelingen aan de start van de oefenkoers in Bottelare. De rest zat waarschijnlijk nog op stage in Spanje. Dit beperkte deelnemersveld maakte maar sporadisch vaart. Niemand kon ook maar één deftige ontsnappingspoging op gang brengen en mede daardoor draaide deze wedstrijd uit op een spurt die werd gewonnen door Siebe Deweirdt voor Milan De Meester en Jonas Christiaens.

Ook bij de junioren waren er amper 20 deelnemers. Hier was Luca De Meester uit Vlierzele oppermachtig. De Meester nam eerst nog Pieter-Jan De Lange mee in zijn zog, maar liet hem een ronde later al alleen achter. De Meester bouwde ronde na ronde zijn voorsprong op, tot hij uiteindelijk vier minuten voorsprong had op de rest. Tycho Roeland en opnieuw Pieter-Jan De Lange konden nog uit het peleton ontsnappen en mochten samen met Luca De De Meester op het podium. De Meester was echt outstanding en maalde zijn rondjes af in steeds dezelfde rondetijden. Vader Hans zag dat het goed was en dat Luca meer dan klaar is voor het grote werk.

Bij de grote jongens op zondag kregen we wel heel wat deelnemers aan de start. Naast de kwantiteit was er ook een grote kwaliteit aan renners. De ploegen Tarteketto-Isorex, Shifting Gears, Cibel en VDM Van Durme-Michiels-Trawobo stonden met hun beste renners aan de start. Meteen werd er hard gekoerst en zag men de rivaliteit tussen deze vier dominante ploegen. Twee rennerskonden vanaf het begin een vijftal ronden voorop rijden tot Bjorn De Decker van Shifting Gears er zich ging mee moeien. Hij sleurde zo hard aan de kop van het peleton dat dit in twee stukken brak en het duo eraan was voor hun moeite . Een ronde later ontsnapten Bjorn De Decker, Gianni Marchand, en de streekrenners Benjamin Verraes uit Moortsele en Jens Verhaegen uit Schelderode. Jelle Mannaerts probeerde nog de kloof dicht te rijden maar slaagde niet in zijn opzet door het hoge tempo dat vooraan werd ontwikkeld. Op drie ronden van het einde moest Jens Verhaegen vooraan de rol lossen en bleef er dus nog een trio over. De Decker en Verraes reden voor wat ze waard waren terwijl Marchand niet meer mocht meewerken van zijn team Cibel. Zo werd het nog erg spannend want de eerste achtervolgende groep, met de Cibel trein aan de kop, had het trio constant in zijn vizier. Uiteindelijk hielden ze nog een handvol seconden over om aan hun spurt te beginnen. De Decker lanceerde de spurt, maar Moortselenaar Verraes kon hem vlot remonteren en behaalde meteen zijn eerste overwinning van het seizoen. Marchand werd nog tweede en De Decker derde. Joerie Stallaert regelde de spurt van de achtervolgers voor Jelle Mannaerts en Belgisch kampioen bij de elite zonder contract Stijn De Bock.

Erwin De Clercq.

20180218_162730

Uitslag nieuwelingen:

1 DEWEIRDT  Siebe

2 DE MEESTER  Milan

3 CHRISTIAENS  Jonas

4 VAN ALBOOM  Gilles

5 VAN PARYS  Jordy

6 STERCK  Joppe

7 DE SWAEF  Isaak

8 BEECKMAN  Gauthier

9 DANEEL  Jefke

10 VAN DEN NESTE  Sandrino

 

Uitslag junioren:

1 DE MEESTER  Luca

2 ROELAND  Tycho +3 ´50″

3 DE LANGE  Pieter-Jan +4 ´54″

4 MALFAIT  Willem +4 ´59″

5 TREMERIE  Ryan +5 ´55″

6 MARTENS  Thomas

7 BAUDEWIJNS  Niels

8 ONDERBEKE  Niels

9 GADENNE  Kevin

10 SANDRIE  Brent

 

Uitslag Elite met en zonder contract, beloften, masters.

1 VERRAES  Benjamin

2 MARCHAND  Gianni

3 DE DECKER  Bjorn

4 STALLAERT  Joeri +0’07”

5 MANNAERTS  Jelle

6 DE BOCK  Stijn

7 HERREGODTS  Rune

8 DE WILDE  Gilles

9 VAN DRIESSCHE  Kjell

10 BASTIAENS  Ayco