Dance-D-Vision kiest voor indrukwekkende Far West-editie. “Tickets nauwelijks duurder”

luchtfoto overdag 2

Zottegem, 13/03/2018 – Op zaterdag 3 en 4 augustus tovert Dance-D-Vision de festivalweide aan de Bevegemse Vijvers om tot een cowboy- en indianendorp. “De tickets voor deze indrukwekkende Far West-editie zijn nauwelijks duurder geworden”

“Cashless” festival

“Bij de start van de ticketverkoop van Dance D-Vision was er enige ophef door de ticketprijzen die volgens sommigen op het eerste zicht duurder blijken te zijn”, aldus organisator Koen Van der Heyden. “Nochtans zijn de tickets nauwelijks duurder geworden. Meer zelf, de dagtickets staan op dit moment zelfs goedkoper dan vorig jaar. Het grote verschil is dat er nu in elk ticket een bepaalde waarde van drank- en eet-tokens inbegrepen zit. Wie zijn tickets nu koopt krijgt het meeste drank en eet tokens, het aantal inbegrepen drank en eet tokens wordt kleiner in de volgende waves.”

Het voordeel voor de bezoeker is dat ze niet moeten aanschuiven om drankbonnetjes te kopen. “De tokens worden op je polsbandje gezet wanneer je het festival binnen komt”, legt Koen uit. “Wanneer je zonder tokens zit, kan je aan de daarvoor voorziene punten, of met je smartphone opladen. Dit is het eerste jaar dat we het festival volledig cashless maken. De bezoekers kunnen dus hun cash geld thuis laten. Dit is de toekomst, er zijn al enkele festivals die dit systeem toepassen, maar op termijn zal elk groot evenement dit wel doen.”

Far West

“Dit jaar is het thema ‘The Far West’. “Verwacht je aan een verbluffend decor zoals je in western films ziet met langs de ene kant een cowboy dorp, en de andere kant een indianen dorp. Dance D-Vision is een totaalbeleving. We cre ëren een droomwereld waar bezoekers even al hun zorgen kunnen vergeten.”

stages liggend

Beste Line up ooit

“Elk jaar is het moeilijk om de line up van het voorgaande jaar te overtreffen, maar opnieuw zijn we hier in geslaagd. Dit is ongetwijfeld de beste line up van Dance D-Vision ooit. We hebben op dit moment nog niet zo veel namen gelost, maar dit kan je wel opvolgen via onze website www.dance-d-vision.be. De artiesten worden niet enkel elk jaar duurder, ook de betalingstermijnen vervroegen elk jaar, dit is ook één van de redenen waarom er een bepaalde waarde aan drank- en eet-tokens in de tickets zit.”

(VIP) – tickets

Voor het eerst geschiedenis van Dance-D-Vision is ook ook de Delicious Deep ervaring geïntegreerd in de VIP tickets. “Per dag krijg je dus een driegangenmenu in het gezellige pop-up restaurant dat nu volledig ‘in’ de mainstage zal verwerkt zijn. Hoe dat zal gebeuren blijft voorlopig nog een verassing. Vorig jaar waren de VIP, camping en alle zaterdag tickets uitverkocht. Met de line up die we nu al bevestigd hebben, verwachten we dat de tickets nóg sneller zullen verkopen. Let op: de eerste wave is gelimiteerd en is ongelofelijk snel gestart.”

Combitickets kosten 92,5 euro, voor een dagticket betaal je op vrijdag 57,5 en op zaterdag 62,5 euro. Wie twee dagen als vip komt, betaalt daar 215 euro voor. In deze eerste wave zit in elk ticket 30 euro drank- en eet-tokens inbegrepen.

Tickets kunnen online besteld worden via www.dance-d-vision.be.