Vleesschandaal: “Gewetenloze praktijken”

Vleesschandaal

Algemeen, 13/03/2018 –  De verbruikersorganisatie Test-Aankoop  is niet mals voor het federale voedselagentschap, het FAVV.  Colruyt en Delhaize hebben hun verantwoordelijkheid genomen en inmiddels honderden vleesproducten uit de rekken gehaald.

“Er werden inbreuken op gebied van de voedselveiligheid vastgesteld.  Invriesdata werden vervalst en er werden onveilige vleesproducten aangetroffen.  Het FAVV heeft twee specifieke productcategorie ën geïdentificeerd waarbij een potentieel risico voor de volksgezondheid bestaat, het gaat hier over gehakt en ossenstaart.  Deze twee in de handel gebrachte producten kunnen een impact hebben op de gezondheid van de consument liet het FAVV weten.  Dupe van gans die onsmakelijke historie zijn de onwetende consumenten die hun gezondheid geschaad zien door gewetenloze praktijken.”

Test-Aankoop had een gesprek met bevoegd minister Ducarme.  De verbruikersorganisatie werd uitgenodigd om komende donderdag kennis te nemen van het volledige rapport over het voedselschandaal.  Test-Aankoop klaagt aan dat het budget van het FAVV met ruim 11% daalde en de dotatie met 18% verminderde. “Schandalig dat er federaal bespaard wordt op voedselveiligheid.  Rottend vlees werd in de handel gebracht.”  

William Shakespeare had het in Hamlet over “Something is rotten in the state of Denmark.”  De man kon indertijd niet weten dat dit in Belgi ë veel meer van toepassing is.  Something is rotten in the state of Belgium, we weten inmiddels waarover het gaat in deze federale staat.  Nauwelijks 19 jaar geleden in 1999 leidde de dioxinecrisis tot een ongezien schandaal, met de val van de regering tot gevolg.  Nu wordt er wat over gepraat.

Freddy De Schuiteneer.

X