Nieuw festival in Zottegem: Bombelbas

Bombelbas 1

Zottegem, 13/03/2018 – Het gloednieuwe festival Bombelbas op 1 september breit een vervolg aan de Zottegemse festivalzomer. Voor de eerste editie strikte de organisatie alvast enkele klinkende namen.

Bombelbas vzw geniet in Zottegem al enige bekendheid als organisator van diverse optredens en ook enkele quizzen. “Deze mogen als oefening beschouwd worden voor dit festival”, klinkt het bij woordvoerder Joris Vanommeslaeghe over het festival dat zal doorgaan op de festivalweide aan de Bevegemse Vijvers. Bombelbas kiest voor een folkfestival, al gaan ze wel breder dan dat. Dat bewijzen de twee headliners: Radio Guga en Jan De Smet (De Nieuwe Snaar). “Het idee voor een folkfestival is gegroeid vanuit onze eigen ervaring. Als fans van folk zijn we wat festivals betreft aangewezen op vooral Antwerpen en Wes-Vlaanderen. In Oost-Vlaanderen is het aanbod beperkt.”

Bedoeling is dat Bombelbas een blijver wordt op de Zottegemse festivalkalender. Naast de folk-inslag zet de organisatie ook in op gezinnen. “Naar de avond toe zal het er stevig aan toe gaan, maar overdag kiezen we voor een ‘rustigere’ programmatie en we zorgen ook voor heel wat rand- en kinderanimatie. Ideaal voor gezinnen die samen een leuke dag willen beleven.”

Praktisch

Naast Radio Guga en Jan De Smet van De Nieuwe Snaar passeren ook Seven Sisters, The Ballroom Bogards, Circo Maximo, Variomatic, Nevermind Nessie en Dj Bertrand de revue.

Tickets 20 euro in voorverkoop en 25 euro aan de kassa. Kinderen jonger dan 12 mogen gratis binnen.

Meer info?

www.bombelbas.be

Eerste Folkfestival ooit in Zottegem

X