VIDEO – Rap-versie van Zottegem Blues

29187242_2114431531917157_2658297818048888832_n

Zottegem, 13/03/2018 – De Zottegemse rapper Niels Middernacht lanceerde vandaag zijn rap-versie van de ‘Zottegem Blues’ van volkszanger Miele De Meyer, zowat de stadshymne van de Egmontstad.

[wpvideo liP9ZGgz]

Ter info citeren we hieronder uit het Beiaard-interview met Niels, daterend van september 2017 toen Niels zijn samenwerking met Miele bekendmaakte.  

De Beiaard: Wie is de man achter de artiestennaam Midnight?

Midnight: Dat is Niels Middernacht. Ik ben 28 jaar en woon in Zottegem. Van beroep ben ik schrijnwerker. Ik heb ook ervaring als dakbedekker.

De Beiaard: Hey, je komt dus van dat dak af en bouwt aan je eigen bordes! Hoe kreeg de muziek jou te pakken?

Midnight: Als klein ventje luisterde ik al naar de Amerikaanse rappers 2pac en Eminem. Als zestienjarige ben ik teksten beginnen schrijven. In het begin waren dat vooral Engelstalige teksten omdat die Amerikaanse rappers mij zo inspireerden. Nu schrijf ik al 3 jaar lang Nederlandstalige teksten in het typisch Zottegemse accent.

De Beiaard: Wat wil je bereiken met muziek?

Midnight: Het is eerst en vooral een hobby, omdat ik er mijn gevoelens in kwijt kan. Maar moest ik er iets mee kunnen bereiken, dan zou dat mooi meegenomen zijn. Ik wil liever gekend worden dan bekend zijn. (lacht)

De Beiaard: Staat er al muziek van je online?

Midnight: Ik ben nu bezig aan mijn tweede album, samen met de rapper BP de Skeeln (Kevin Poep) uit Aalst. Het album noemt: ‘Ons Baan’ en we hopen het tegen het einde van het jaar online te kunnen zetten.

De Beiaard: Waarmee was je voordien bezig?

Midnight: Het laatste nummer dat ik online heb gezet is ‘Zotte Gedachten’. Een project dat ik bij producer Mayah van Libertine Music heb opgenomen.

De Beiaard: Leuke track. ‘k Ben nie zot, k’voele mij nie god.  Nog rap een ‘zjatte kaffie’ en vertel eens waar je vandaag mee bezig bent?

Midnight: Ik ben bezig aan een project, samen met de bekende Zottegemse artiest Miele de Meyer. Het wordt een remix van het nummer Zottegem Blues.

De Beiaard : Hoe geraakt een jonge artiest in contact met een legende?

Samenwerken met Miele is een eer. Via Peter De Smet kwam ik in contact met hem. Peter kent Miele goed en brengt veel tijd met hem door. Ik mocht bij Miele thuis komen en hij ging akkoord met de bewerking, blij dat de jeugd iets met zijn muziek wou doen.

Meer van Niels Middernacht aka ‘Midnight 23’ via Soundcloud