Elodie Dhaene bij de beste tien ‘specialisten van de Engelse taal’ van Vlaanderen

Elodie engels

Geraardsbergen, 14/03/2018 –  Elodie Dhaene uit 6 ‘Humane Wetenschappen’ nam deel aan de Engelse Taalwedstrijd van de KULeuven en plaatste zich met een schitterend resultaat bij de beste tien ‘specialisten van de Engelse taal’ van Vlaanderen.

Tijdens deze eerste ronde loste ze samen met meer dan 300 andere  laatstejaarsstudenten ASO en TSO van het Nederlandstalig onderwijs  meerkeuzevragen op over spelling en grammatica, legde ze een lees- en een luisteroefening af en schreef ze een Engelse opinietekst waarvan de jury kennelijk onder de indruk was. Op 21 maart 2018 zullen de tien beste leerlingen van Vlaanderen— waar Elodie bij is — het in de tweede en laatste ronde tegen elkaar opnemen. Ze geven dan elk een presentatie in het Engels rond het onderwerp “The presumption of innocence in the Digital Age”, gevolgd door een gesprek dat  peilt naar de spreek- en gespreksvaardigheid van de kandidaten.

De beste spreker wint een  studiebeurs voor een prestigieuze stage aan een gerenommeerde buitenlandse onderwijsinstelling tijdens de zomer. De leerling die het publiek weet te overtuigen, maakt bovendien kans op een leuke publieksprijs. Wie dit als toeschouwer wil bijwonen is welkom op 21 maart om 14.30 uur op Campus Brussel van de KU Leuven (Stormstraat 2), lokaal 2107.

Het KA Geraardsbergen feliciteert Elodie Dhaene alvast voor dit prachtige resultaat en wenst haar veel succes in de finale. Ook bedankt aan Jolien De Clercq uit 6 HW voor haar deelname aan de wedstrijd en om samen met Elodie onze school te vertegenwoordigen. Het Koninklijk Atheneum wil ook dhr. Carl Coudron bedanken die als motivator en leerkracht Engels een belangrijke rol speelde bij de ondersteuning voor deze taalwedstrijd.

X