Zottegemse atlete Marie De Naeyer loopt sneller dan Eline Berings

Marie De Naeyer (ACG-kern Zottegem) Belgisch kampioen 2018 op de 60m horden

Zottegem, 13/03/2018 – Cadet Marie De Naeyer van ACG kern Zottegem werd vorige week Belgisch kampioen 60 meter horden indoor. Haar tijd was sneller dan Eline Berings op die leeftijd. Ook Emile De Winne behaalde goud, op de 200 meter.

Het BK indoor vond in Gent plaats.  Met een delegatie van 3 atleten trok de Zottegemse atletiekkern van ACG naar de Topsporthal. Dat leverde 2 Belgische titels op. Marie De Naeyer  (foto, cadetten meisjes) behaalde op de 60m horden goud in een bijzonder scherpe chrono: met haar besttijd van 8.75 dwingt zij zelfs een plaatsje af in de Belgische top 5 aller tijden. Daarmee doet ze – in haar leeftijdscategorie – (nóg) beter dan de Belgische spurt- en hordenkoningin Eline Berings (tienvoudig Belgisch én voormalig Europees kampioene 60m horden). Emma, de evenveel getalenteerde, iets oudere zus van Marie, maar nu nog even aan de zijkant door een blessure, deelde met alle supporters mee in de vreugde.

Emile De Winne  (cadetten jongens) zorgde voor een andere verrassing van formaat: op de 200m liet hij – geheel onverwacht – alle favorieten achter zich.   Met 23.81 kwam hij als eerste over de finish en overtrof hij zichzelf, want een nieuw persoonlijk én tevens clubrecord. Ghijs Broeckaert  (cadetten jongens) verscheen wat ziek aan de start, maar werd toch nog verdienstelijk 10e  in het hinkstapspringen (10m41).