Bloemschikken en nestkasten bouwen voor kids tijdens  â€œplantenbeurs”

unnamed

Sint-Lievens-Houtem, 18/03/2018 –    Op Paasmaandag  2 april opent de grootste Oost-Vlaamse Plantenbeurs voor liefhebbers het tuinseizoen.

Al 20 jaar is de beurs het grootste pop up bloemen- en plantencentrum op Paasmaandag. Een honderdtal amateurtuiniers brengen er tuinmateriaal, stekken, vaste planten, éénjarigen… en nog veel meer aan de man, en dit meestal voor een prikje. Er zijn een aantal informatieve stands voorzien en uiteraard is er ook gedacht aan een natje en een droogje.

In de voormiddag is er een workshop bloemschikken voor kids vanaf 6 jaar, dit onder begeleiding van Laure De Sterck.  Laure is de “groene vingers” achter Groen in Kwadraat, dat al enkele jaren maandelijkse workshops organiseert. Tijdens de workshop cre ëert uw kind samen met haar, in een gezellige creatieve sfeer, een vrolijk lentebloemstuk met kleurrijke voorjaarsbloemen afgewerkt met een leuk Paasaccent. Kant-en-klaar afgewerkt tegen het einde van de workshop en ideaal om uw woonkamer in entesfeer te brengen.

Praktisch

De workshop start stipt om 10.30 u. en duurt tot ongeveer 12.00 u. De kostprijs bedraagt 12 euro, hierin is alles inbegrepen. Laure voorziet zowel de bloemen als de benodigdheden zoals snoeischaren, messen,… alsook een drankje. Je dient dus zelf niets mee te brengen, enkel je goed humeur. Inschrijven kan telefonisch/per sms naar 0475 24 01 25 of via mail naar  groeninkwadraat@gmail.com. De betaling regelt u ter plaatse. Bent u al benieuwd? Neem alvast een kijkje de facebook-pagina:  facebook.com/GroeninKwadraat

In de namiddag is er een workshop nestkasten bouwen voor kids vanaf 6 jaar. Onder begeleiding timmeren we een mezennestkast in elkaar. We starten om 14.00 u. en het einde is voorzien om 15.30 u.  De kostprijs bedraagt 7 EUR, voor leden van Natuurpunt is dit slechts 5 EUR. Hierin zijn alle materialen en een drankje inbegrepen.   Aan alle deelnemers wordt gevraagd om een hamer mee te brengen. Inschrijven kan via  info@plantenruilbeurs.be  of via het telefoonnummer 0477/41 87 54. Wie er in het verleden al bij was weet dat het aantal plaatsen beperkt is, snel inschrijven is dus de boodschap! Voor de ouders is het een ideale gelegenheid om tijdens de workshop eens rond te neuzen op de grootste Oost-Vlaamse Planten(ruil)beurs.  Meer info vindt u op  www.planten-beurs.be.

Herman De Knijf, foto VBS Bavegem.

unnamed (1)

X