Busreis Cultuurwerking Sotteghem naar Egmond (NL)

Egmond aan de Hoef

Zottegem, 26/03/2018 – Cultuurwerking Sotteghem organiseert op 9 en 10 juni een bezoek aan  Egmond aan den Hoef. Egmond-aan-den-Hoef, Egmond-aan-Zee en Egmond-Binnen vormen de oorsprong van het graafschap waar Lamoraal Egmont vandaan kwam.  

“Op zaterdag 9 juni nemen we deel aan een geleide wandeling langs verschillende historische plaatsen en huizen. Wij bezoeken de cultuur- en historische markt met referenties naar het rijke verleden van het dorp. ’s Avonds dineren we in hotel-restaurant Zuiderduin en sluiten de dag af in Egmond-aan-Zee.”

“Op zondag 10 juni worden we rondgeleid door de expositie “Lamoraal”, door gids Jos Hof, en bezoeken we de dubbeltentoonstelling van het fotoproject “Krijgsvolk — De heren van Egmond” in Studio Ab Baart. We lunchen in strandpaviljoen Zilvermeeuw, en daarna krijgen we de “Egmond Experience”, een rondleiding in brouwerij Egmond, met proeverij van de Sancti Adelberti abdijbieren. Afsluiten doen we in Hoeve Overslot, met live music, en vrije toegang tot het antiquiteitenmuseum en Hoever Dorpsfeest.”

Praktisch

Inschrijvingen via mail aan van.geert.wim@telenet.be, en overschrijving, vóór 15 april, van het bedrag van 175 € op rek.nr. BE07-3631-6267-1666 op naam van Cultuurwerking Sotteghem, mededeling : “Busreis Egmond

X