Oosterzeelse wandelclub organiseert Bursitiatocht

SONY DSC

Oosterzele, 28/03/2018 –  Wie graag zijn passie deelt met meer dan duizend andere wandelaars mag op zaterdag 7 april de 17 de Bursitiatocht in Burst niet missen. Het parcours van 6, 10, 14, 18 of 21 km mag je op je eigen ritme afleggen. Je kan starten tussen 7 u en 15 u, wie voor de 18 km en 21 km kiest kan starten tot 14 u. (R 17, foto DDL).

Gelukkig komen steeds meer mensen in de ban van het wandelen, dat meer dan ooit een groeps- of familiegebeuren is. Het kost weinig of niets, het is gezond en sociaal. Een weldaad voor geest en lichaam. Stappen is een bron van extreme vreugde. Vooreerst biedt wandelen voordelen van andere sporten, met als bonus dat het risico op kwetsuren bijna onbestaande is. De dames gaan het vooral graag horen, van wandelen slank je fel af. Wie wandelt verbrandt evenveel calorie ën als wie loopt over dezelfde afstand. De organisatie van de Bursitiatocht is in goede handen van de Oosterzeelse Wandelclub Land van Rhode vzw, die al 31 jaar de wandelsport promoot en jong en oud de kans biedt om aan de wandeltochten deel te nemen. De 17 de Bursitiatocht slingert langs de mooiste hoekjes en trage wegen in de regio Burst. De tocht trekt door Bambrugge, Dries, Lindekouter, Prinsdaal, Vlekkem, Koningsdries, Erondegem, Ottergem, Zonnegem, Kattenbos, Steenberg. Neem gerust de tijd om te ontdekken, te genieten, te beleven. Verwen u zelf met een deugddoende uitstap in Burst. Als wandelen voor u rust en stilte betekent, het ontdekken van het erfgoed, aarzel niet en maak een onvergetelijke Bursitiatocht. Een dag met thema ‘Een gezonde geest in een gezond lichaam’. Na de verkwikkende tocht kan je in de startzaal volop genieten van vers gebakken wafels.

Lentetopper voor natuurliefhebbers

Bijna iedereen kan wandelen. Er zijn een aantal obstakels, WSV Land van Rhode vzw wil die één voor één wegwerken. De meeste mensen onderschatten zichzelf. Omdat ze nooit wandelen, lijkt de minimumafstand van 6 km hen al ondoenbaar. En dan is er nog de heersende vereenzaming van onze maatschappij, de schrijnende vaststelling dat het leven alsmaar anoniemer en individualist wordt. Al te veel mensen trekken zich terug tussen hun vier muren.

Praktisch

Interesse? Twijfel niet en haal op zaterdag 7 april uw inschrijvingskaart in het Parochiaal Centrum Sint — Martinus, Kerkstraat 2 in Burst. Zin om mee te wandelen? Contacteer vrijblijvend voorzitter Erik Lievens, 0475 / 78 11 96,  erik-lievens@skynet.be, secretariaat Diana Scheirlinck, 0475/ 42 05 12,diana.scheirlinck@skynet.be.

Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle.