Paaltjes op de Markt eindelijk gerepareerd

Paaltjes (2)

Zottegem, 01/04/2018 – Het stadsbestuur meldt ons dat de uitschuifbare paaltjes   gerepareerd zijn.

Dankzij de uitschuifbare paaltjes kunnen het Marktplein en/of de Stationsstraat bij grote evenementen zoals de doortocht van de Ronde vandaag  afgesloten worden voor doorgaand verkeer. Ze werden jaren geleden geïnstalleerd tijdens de stadskernvernieuwing, maar waren eigenlijk quasi onmiddellijk defect. Als lapmiddel en tijdelijke oplossing werden dan maar drankhekkens geplaatst. Omdat dat beeld live op televisie tijdens de uitzending van de Ronde van Vlaanderen Zottegem maar triest zou tonen, zetten de stadsdiensten de voorbije dagen alles in het werk om de paaltjes te herstellen. Een bijna-onmogelijke opdracht als je bedenkt dat ze dat zonder handleiding moesten doen. Deze werd immers samen met het badwater van de failliete aannemer weggegooid. Toch slaagden de stadsarbeiders erin een oplossing te bedenken. De paaltjes kunnen bediend worden met een speciale fietspomp (zie foto) die bewaard wordt in de Egmontkelder aan de Egmontkoepel. Verenigingen die ze willen gebruiken kunnen de sleutel van de Egmontkelder gaan halen op de toeristische dienst. Enig minpunt aan het systeem is wel dat ofwel de twee buitenste paaltjes bediend worden, ofwel het binnenste. Allemaal samen bedienen lukt jammer genoeg niet.