Maak kennis met het Zottegems sportaanbod tijdens ‘Bewegen in april’

Bewegen in april

Zottegem, 04/04/2018 –  Samen met de andere dienstencentra uit de Vlaamse Ardennen zet het lokaal dienstencentum Egmont in op mentale gezondheid. “Samen veerkrachtig” is de slogan van dit regionale project.

Veerkracht heeft veel te maken met wat je denkt, voelt en doet. Je kan het trainen door middel van de tien ‘Fit in je hoofd’ stappen. Iedere maand zetten de dienstencentra één van deze tips in de kijker. Een gezonde geest begint in een gezond lichaam. ‘Bewegen’ is daarom één van de tips die de campagne in de maand april belicht. Het LDC Egmont werkt samen met de BOV -coach en de stedelijke Sportdienst om een breed aanbod ‘beweegproevertjes’ te cre ëren.

Dit betekent dat men tussen 16 en 26 april gratis kan kennismaken met één van de diverse sportactiviteiten in Zottegem. Er is keuze tussen volgende activiteiten: baantjeszwemmen, fitness, squash, spinning, pilates, yoga, fietstochten, aquafitness, (re)start to swim en bewegen op muziek. Door inwoners van Zottegem op een laagdrempelige manier te laten kennismaken met het beweegaanbod, wil het dienstencentrum en de stad hen aanmoedigen om meer te bewegen.

Wie gebeten is door de beweegmicrobe en van vijf verschillende activiteiten ‘proeft’, krijgt bovendien een sportieve T-shirt cadeau. Op woensdagnamiddag 11 april zet het LDC de actie in met een ludiek toneelspel, met een inleiding door BOV-coach Hilde Buyck. Afsluiten doen we met een dansnamiddag op donderdag 26 april. Alle activiteiten zijn gratis, maar inschrijven is verplicht.

Voor meer info en het volledige programma, kan men terecht bij het lokaal dienstencentrum Egmont (ldcegmont@ocmw.zottegem.be of 09 364 56 95) of via de website van de stad Zottegem (www.zottegem.be).