Grote rommelmarkt lokte veel volk naar Oudenaarde


De 14de grote rommel en antiekmarkt te Oudenaarde lokte een pak volk. Door het warme weer was het nochtans niet extreem druk, maar de aangesproken verkopers bleken zeer tevreden. De formule van een klassieke rommelmarkt zonder randanimatie blijft de echte liefhebbers van snuisterijen, vintage en antiek lokken.

De terrasjesmens en de inheemse kuieraar vond men met dit mooie weer ook massaal in de binnenstad en bij het water in het Liedtspark.

In de deelnemende straten    (Zegestraat, Ter Eecken, Bevrijdingstraat, Sint Lucasstraat, Koningin Elisabethlaan en Gelukstede) geraakten kopers en verkopers gemakkelijk aan de praat. ‘Dat is dan 7,5 euro voor die twee zeldzame albums van Nero’ . ‘Goh, ik wil gerust 6 euro geven, maar als dat te weinig is zal je ze zeker aan iemand anders verkocht krijgen’. ‘Awel, weet je wat. Neem ze mee voor 6 Euro en als iemand anders ze zoekt zal ik ze naar jou sturen.’

Met 250 kramen was het onmogelijk om buitloos huiswaarts te keren. Ook nog enkele boeken en borden van Boch rijker werd het tijd voor een glaasje bubbels. En waarmee heb jij jezelf beloond vandaag?