Vernieuwend of evident? Het stadspark 2.0 daagt uit tot spelen

Weg met de strakke Franse tuinen waar een geknapt twijgje het schandaal van de dag is. Gedaan met die oubollige krinkelende winkelende waterdingen waar romantici zich van bank tot bank zuchten. Trek een oude jeans aan en ontdek het (voorlopig nog) ruigste speelpark van Vlaanderen : ook voor volwassenen.

Een deel van dit park (in aanbouw) is niet toegankelijk voor wie moeilijk te been is, want op sommige gedeelten heb je een goed evenwicht èn alle vier de ledematen nodig om overeind te blijven. Dat is de bedoeling,… trouwens, het ziekenhuis van Zottegem is vlakbij en de zorg-economie moet ook draaien.

Naast de gewone wandelpaden, waar je (vaneigens?) ook met de rolstoel terecht kan, is een deel van dit heerlijke domein aan het stadscentrum voorzien van loopbalken, klimpalen en andere uitdagingen.

De mens, hij verkloot het.

Alhoewel het park pas eind juni officieel open gaat heeft de lokale viespeukenbrigade het niet kunnen laten om er nu al de excrementen van hun consumptiegedrag te dumpen. (Lees : Het Nieuwsblad). De bezielster van het project, schepen De Roeck roept op om haar goede voorbeeld te volgen en op te rapen wat anderen dumpen. (Meer: video interview met Sandra de Roeck)

Beeldverslag.

Brr,… terwijl u de verwarming terug aan zet en de wollen sokken weer uit de kast haalt, verzamelt een De Beiaard reporter de beelden van het afgelopen (warme) week-end en geeft u een stand van zaken. Veilig vanop lensafstand schoot hij de plaatjes, terwijl een dartele vijftigplusser Beislovenpark 2.0 verkende.

Ontdek Zottegem.

Nadien was er tijd voor koffie in één van de vele gelegenheden die de binnenstad rijk is. Geniet ook van de foto’s voor de aanvang van de werken : “Op wandel door Zottegem.

Bedenk dat Zottegem nog een tweede park rijk is : het romantische lusthof van Breivelde, met een klasserestaurant, verse eend (ook op de vijvers) en ander teder wild. En er valt nog meer te beleven in de stad van Egmont, Sotto, reus Miele, de koers, zijn vele muziekfestivals,… enfin,… wie bezoekt die vindt.

SjK