Verzamelt Zottegem het grootste gewicht aan gebruikte batterijen?

De stad Zottegem wordt uitgedaagd door Bebat en vraagt de steun van zijn inwoners om tijdens de maand juni zoveel mogelijk batterijen in te zamelen. De winnende stad of gemeente krijgt picknicktafels uit gerecycleerd materiaal.

“Ik ken wel een paar groene plekjes in Zottegem waar deze picknicktafels mooi tot hun recht zouden komen”, aldus schepen van leefmilieu Leen Goossens.  “Vandaar dat ook de stad Zottegem zich ingeschreven heeft. Om het onze inwoners makkelijk te maken organiseren we op vrijdag 15 juni een reuze huis-aan-huis-inzameling van batterijen.”

Vanaf 8 uur ’s morgens rukken de stadsdiensten uit om aan elk huis in Zottegem een zakje batterijen op te halen. In de verpakking van het stadsmagazine dat deze maand bedeeld wordt, vindt u zo een zakje! Er wordt gevraagd om het zakje op een zichtbare plaats (aan de voordeur of aan de brievenbus) te zetten! Bij grotere hoeveelheden kan best gebruik gemaakt worden van een kartonnen doos.

Wat mag er meegegeven worden?

* Lege batterijen;

* Gebruikte zaklampen;

* Accupacks (in opladers, laptops, GSM, …)

Tot en met 30 juni kan je ook terecht op de verschillende inzamelpunten in Zottegem. De lijst van de inzamelpunten kan geraadpleegd worden via www.bebat.be/inzamelpunten.