Kermisreceptie wordt een vaste waarde

Het staat buiten kijf dat de kermisreceptie op pinkstermaandag een vaste waarde wordt van de Oosterzeelse Sinksenkermis. De tweede editie werd een mooi succes. Na afloop was iedereen het eens, dit is een prachtig initiatief en voor herhaling vatbaar. Gezelligheid troef (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).

Voorzitter Wim Magerman, geruggensteund door een dynamisch team van het Sinksencomit é én Koninklijke Harmonie Con Animo, zagen dat de formule van de kermisreceptie aanslaat. De waardering van veel kermissympathisanten én sponsors doet deugd en bewijst dat   de inspanningen van het Sinksencomit é en Con Animo om tijdens de kermis uit te pakken met een receptie enorm wordt geapprecieerd. Voorzitter Wim Magerman heeft woorden van lof voor het Sinksencomit é, technische dienst van de gemeente, de politie, ZMPO, het gemeentebestuur, de medewerkers én de sponsors die talrijk present tekenden op de receptie én de kermis. Alles verliep vlot, ook qua veiligheid, er vielen geen noemenswaardige incidenten te noteren. Het gemeentebestuur, het Sinksencomit é, én de lokale politie, doet er alles voor om de kermis geordend én veilig te laten verlopen.
De honderden deelnemers genoten van de kermisreceptie, de warme ontvangst, de cava, het h éél verzorgd Breughelbuffet. De feestvierders klonken op pinkstermaandag vanaf 11 u broederlijk op het leven, op de Sinksenkermis en op het aangenaam gezelschap. Tijdens de kermisreceptie bleek dat 2 Play Live een perfecte sfeermaker is. Over het dorpsplein klonk sfeervolle muziek en crooners uit de jaren ‘60, ‘70, maar ook recentere muziek. Een feestelijke sfeer.
Na twee edities kunnen we al schrijven dat de kermisreceptie een klassieker is. Een heuse publiekstrekker. ‘We houden eraan Delicatessen Chantal, bakkerij Bulth é, Andr é Scheirlinck, te danken alsook speciale dank aan de firma Trawobo, Firma Tevama, Antoine De Smaele, Jacques Neckebroeck, garage Alain Houbracken, Firma Alu Van De Putte en de lokale pers voor hun medewerking aan de Sinksenkermis 2018.
De editie 2018 van de Sinksenkermis mag de geschiedenisboeken in gaan als absoluut geslaagd. Iedereen genoot van de kermis. Puntjes van kritiek kwamen enkel van foorkramers.
Mooi was het om zoveel volk te zien flaneren in Oosterzele, met bovenop de aangename kermissfeer. Veel goedgemutste dagjesmensen zakten af naar de Sinksenkermis. Wat vooral boeit zijn de sfeer en de sociale contacten. Oosterzelenaars van alle leeftijden komen nog altijd met veel plezier naar de Sinksenkermis. Maar ook veel mensen uit de fusiegemeente en regio zakken af naar de Sinksenkermis, uitgegroeid tot een unieke ontmoetingsplaats in het hart van Oosterzele. En uiteraard ontbraken de Bourgondische toestanden niet. Het Sinksencomit é slaagde met vlag en wimpel.                       Reporter 17