Na 30 jaar opnieuw een ‘Pien’ op de   liberale Oosterzeelse kieslijst

Na de bekendmaking van de eerste nieuwkomers vorige week, stelt   lijsttrekker en kandidaat burgemeester Filip Michiels  een opvallende naam voor als nieuwe kandidaat op de lijst van Open Vld plus.

Kaat Pien (30) is maatschappelijk assistente in het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis te Wetteren. Met haar eerste stappen in de politiek treedt ze in de voetsporen van haar grootvader Marcel Pien. Marcel was burgemeester van Balegem en later van de fusiegemeente Oosterzele van 1977 tot 1988 en is momenteel ere-burgemeester.

Kaat is voormalig leidster van Chiro Balegem en is daar ook woonachtig. In haar vrije tijd houdt ze zich vooral bezig met lezen, fietsen, lopen en zwemmen en neemt binnenkort deel aan een triatlon. Via haar werk komt ze veel in aanraking met senioren. Ze wil zich dan ook graag inzetten voor een modern en vooruitstrevend ouderenbeleid.

“Ik vind het belangrijk dat ouderen langer zelfstandig thuis kunnen wonen en dat daarvoor de nodige faciliteiten worden voorzien door de gemeente,” zegt Kaat. Verder vindt ze dat het groene en landelijke karakter van Oosterzele zo goed als mogelijk moet worden bewaard. Een luisterend oor en ruimte voor inspraak van de bewoners is tenslotte heel belangrijk.

Filip Michiels: “Kaat is gedreven om Oosterzele opnieuw blauw te helpen kleuren. Ze wil zich inzetten voor jong en oud om Oosterzele terug de uitstraling te geven, die haar pepe Marcel  er destijds aan gaf.”