Zottegemse leerkracht mag dromen van Iron Man in Hawaï

De Zottegemse leerkracht Jan De Clercq is al vier jaar lang een fervent triatleet en mag door zijn puike prestaties stilaan dromen van de prestigieuze Iron Man wedstrijd in Hawai.

Jan geeft les in Zottegem en ook in Geraardsbergen, waar hij lid is  van Geraardsbergs Endurance en Triathlon Team (kortweg GETT). “Ik ben begonnen met 2 kwartjes en een halve afstand”, legt hij uit. “Pas in het tweede jaar heb ik mij gewaagd aan een volledige triatlon. Sindsdien heb ik de microbe goed te pakken, met als kers op de taart mijn deelname aan  het Europees kampioenschap lange afstand triatlon: Challenge Almere (7 september 2017).”

“Met een eindtijd van 9u22min behaalde ik een 36ste plaats op een totaal van  845 deelnemers waaronder heel wat profs. Het behalen van de 2de plaats in mijn age-group leverde mij een zilveren medaille en de titel ‘vice-Europees kampioen’ in de categorie 25-30 jaar op.”

Sinds november bouwt Jan aan het nieuwe seizoen. Daarbij staat 17 juni met stip genoteerd want dan is het tijd voor de halve triatlon ‘Iron Man Luxemburg.’ “Het is ondertussen de derde maal dat ik hier zal deelnemen. Mijn voorbije resultaten waren 36ste en 13de. Ik kom dichter bij de topplaatsen, misschien zit een top 5 notering er wel in. Dit jaar heb ik mooi opgebouwd en stilaan vol zelfvertrouwen zie ik het goed zitten.”

De Ironman Luxemburg ziet Jan als voorbereiding op zijn hoofddoel later dit jaar, de volledige triatlon ‘Iron Man Maastricht‘ op 5 augustus. “Als de wedstrijd loopt zoals verwacht ziet het er veelbelovend uit en kan ik dromen van een ticket naar het wereldkampioenschap lange afstand in Hawaï.”