Man uit Oudenaarde blaast positief na zwaar ongeval met vluchtmisdrijf

Een 31-jarige man uit Oudenaarde pleegde vanochtend vluchtmisdrijf nadat hij een bejaarde fietser had aangereden. Hij kon nadien geïntercepteerd worden door de politie en legde een positieve ademtest af.

Deze ochtend omstreeks 05u40 vond op het kruispunt van de Grotesteenweg Zuid (N60) en de Klossestraat in Zwijnaarde een zwaar verkeersongeval plaats.  Een 78-jarige fietser uit Zwijnaarde werd, toen hij de N60 overstak ter hoogte van de verkeerslichten, aangereden door een personenwagen die op de N60 reed en uit de richting van Gent kwam. De fietser raakte ernstig gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Hij diende met spoed geopereerd te worden.

De bestuurder van de personenwagen reed na de aanrijding door. Hij kon omstreeks 6u15 in Gent worden geïntercepteerd. Het betreft een 31-jarige man uit Oudenaarde.  De man legde een positieve ademtest af. In opdracht van het parket werd zijn rijbewijs onmiddellijk ingetrokken voor de periode van 15 dagen.  Hij werd gearresteerd en wordt in de loop van de dag voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Gent. Het parket vraagt zijn aanhouding.  Het parket stelde een verkeersdeskundige aan om de precieze omstandigheden van ongeval te onderzoeken.

Illustratieve afbeelding