WANDELZOEKTOCHT EUROPA

Eind 2017 werd de bibliotheek van Lierde verkozen tot ”Europese bibliotheek van Oost-Vlaanderen”.  Deze prestigieuze prijs en titel sleepte men in de wacht met het jaarproject “Europa: dichterbij dan je denkt”.

Wandelzoektocht

In het kader van dit project werden er ondertussen reeds twee filmvoorstellingen gegeven. Enkele dagen geleden ging de derde activiteit van start onder de vorm van een zomer wandelzoektocht welke een samenwerking tussen verschillende gemeentelijke diensten beoogt en diverse doelgroepen aanspreekt.

Parcours

De wandelroute is een lus van om en bij de 7,5 km die hoofdzakelijk gaat via de offici ële wandelknooppunten en trage wegen. Hierdoor is zij spijtig genoeg op bepaalde plaatsen moeilijk toegankelijk voor buggy’s en rolstoelen.

Praktische info

De wedstrijd staat open voor iedereen en heeft plaats van 15 juni 2018 tot en met 30 september 2018.

Deelname is gratis en er kan maar één deelnameformulier per persoon ingediend worden. Bij afgifte van het deelnameformulier aan de balie van de BIB ontvangt men een leuk gadget.

Formulieren kunnen ook ingediend worden via de inleverbus, met de post of gemaild naar bibliotheek@lierde.be   Bij inzending op deze manier ontvangt men echter geen gadget. Persoonlijk afgeven is dus de boodschap.

De winnaar zal tijdens de “Verwendag van de bibliotheek” op 6 oktober 2018 bekend gemaakt worden en er zijn prijs in ontvangst kunnen nemen.

Formulieren

Deelnameformulieren en het wedstrijdreglement kan men bekomen aan de balie van de BIB Lierde of downloaden via de site https://lierde.bibliotheek.be/

De volledige route kan men hier ook downloaden naar smartphone, GPS of computer.