Stad Zottegem zet haar personeel op de fiets

Stad Zottegem heeft deze zomer 6 dienstfietsen aangekocht, waarvan 2 elektrische fietsen. “Op die manier kunnen de dienst- en privéwagens vaker aan de kant blijven”, klink het.

“Dit past perfect in ons klimaatplan” zegt schepen Leen Goossens (CD&V). “We willen ook met onze stadsdiensten minder CO² uitstoten en de dienstverplaatsingen zoveel mogelijk CO²-neutraal doen.” Voor korte afstanden is de fiets vaak het ideale alternatief. Met de 2 elektrische fietsen kunnen zelfs langere dienstverplaatsingen met de fiets gedaan worden. “Het is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor het personeel. Geen file- of parkeerstress en goed voor de gezondheid. En met de fiets ben je in ons drukke verkeer niet trager dan met de wagen!” gaat schepen Goossens verder.

“We gaan binnenkort ook nog meer inzetten op woon-werkverkeer. Veel personeelsleden wonen binnen de 7 kilometer van hun werkplaats. We willen dan ook zoveel mogelijk ambtenaren laten lid worden van de 7km-club, een actie van de Vlaamse Overheid om zoveel mogelijk voor de fiets te kiezen.” besluit Leen Goossens.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X