Brakels bekeravontuur stopt tegen Aalst

K.OLSA Brakel-S.C. Eendracht Aalst 2-3.  Goed 700 toeschouwers waren getuige van een ouderwetse bekermatch, met alle nodige ingredi ënten.

Aalst zorgde voor het eerste doelgevaar. Een verre inworp van Geenens belandde bij Van Hoevelen, maar diens vizier stond onvoldoende scherp. Enkele minuten later mocht dezelfde speler het nog eens proberen, maar opnieuw ging de bal hoog over. Na goed tien minuten diende de thuisploeg van antwoord. Een voorzet van Hebbelinck bereikte Van Den Bossche die richting verste hoek trapte, doelman Van Gerven ging goed plat. Goed halfweg werkte bezoeker Ponnet de bal tegen de netten, de lijnrechter had voorafgaand buitenspel gezien zodat het feest niet doorging. Plots dook Makekula op voor Van Den Noordgaete, de lob van de Aalsters spits viel op het dak van het doel. Op het halfuur klom Aalst op voorsprong toen Heymans in een bos van spelers de bal tegen de netten kon werken. 0-1 na 30’. De thuisploeg was niet uit zijn lood geslagen, Van Gerven weerde een schot van Pauwels af, de kopbal in de rebound van Van Den Bossche ging naast.

Kort na de pauze werden de bezoekers tot tien gereduceerd, De Neve pakte zijn tweede gele kaart. Bezoeker De Rock pakte uit met een schot van in de zestien, de bal suisde over. Op het uur voerde trainer Huysveld een dubbele wissel door. Lkoutbi en Kabanda kwamen in voor Oppong en Van Den Bossche. De Brakelse aanwinst stond amper en paar minuten op het terrein toen hij de bordjes, na een solo actie, in evenwicht bracht. 1-1 na 68. Een schot van bezoeker Mbaye leverde niets op en een vrije trap van Lkoutbi ging net niet rond de muur. Kort voor het einde ging OLSA aanvoerder Haezebroeck tegen de grond in de grote rechthoek en de bal ging op de stip. Lkoutbi kweet zich uitstekend van zijn taak en trapte OLSA op voorsprong. 2-1 na 88’. Wat niemand nog voor mogelijk hield gebeurde in de slotseconden. Brakel leed balverlies diep op de Aalsterse speelhelft, een “alles of niets” bal bereikte De Rock die met een lobbal de uit gekomen Van Den Noordgaete verschalkte. 2-2, er werd niet meer afgetrapt en we kregen verlengingen.

In de eerste verlenging ging Lkoutbi nog eens op wandel, maar zijn schot was te zwak om Van Gerven te verontrusten. Wat later kopte Delie een voorzet van Lkoutbi pal in de handen van de bezoekende keeper. In de tweede verlenging trokken de Ajuinen het laken naar zich toe, Van Den Noordgaete weerde een schot van Mbaye af, de bal viel in de voeten van Bounou die keihard uithaalde en de 2-3 tegen de touwen schoot. In de allerlaatste minuut voorkwam de staander de penalty shoot out toen Kabanda zijn deviatie via binnenkant paal opnieuw het veld zag inbotsen.

R 18.

X