Schermen met Schermclub Excalibur in Herzele. Eens proberen? Dat kan!

Op dinsdag 4 september starten de trainingen opnieuw van Schermclub Excalibur. De sportclub is nu meer dan 10 jaar actief in Herzele en deze sport is vrij exclusief in de regio. De club heeft een vijftigtal leden uit onze provincie en uit Vlaams-Brabant.

Vandaag is Excalibur uitgegroeid tot een schermclub die zich voornamelijk richt op het recreatief schermen en met een aanbod voor competitief sporten. De club hecht veel belang aan het plezier  hebben in deze mooie sport. Daarom wordt bij de jeugd spelenderwijs de schermervaring opgebouwd. Er zijn technische en tactische oefeningen die afgewisseld worden met schermspelletjes en spelen waar inzicht en snelheid opgebouwd worden. Op die manier blijft het boeiend. Ook bij onze leden die al jaren schermen blijven we deze filosofie volgen.

De club heeft niet de ambitie om een  topsportclub te worden maar wil wel een degelijk niveau aanbieden waar iedereen een schermwedstrijd kan schermen, een schermwedstrijd kan leiden als scheidsrechter en een wedstrijd analyseren en begrijpen. Respect is iets wat over het algemeen in de schermsport hoog in het vaandel wordt gedragen. De schermclub hecht dan ook veel belang aan wederzijds respect tussen de schermers onderling, respect voor de schermzaal, clubmateriaal, beslissingen van de scheidsrechter, het bestuur en de coaches. Pestgedrag wordt bij hen absoluut niet getolereerd noch discriminatie onder welke vorm ook.  Tevens is schermclub Excalibur de enige G-sportclub voor schermen in Vlaanderen.

Schermen is een veelzijdige sport, niet gevaarlijk en geschikt voor jong en oud. Het is een snelle, veelzijdige vechtsport waarbij het hele lichaam intensief gebruikt wordt en eist vooral techniek, tactiek, uithoudingsvermogen, concentratie, reactievermogen en beweeglijkheid. De schermsport heeft een elitair karakter maar de club probeert om het allemaal zo democratisch mogelijk te houden:    Schermmateriaal wordt gratis ter beschikking gesteld, enz.

Eens proberen?

Wilt u ook de schermsport eens proberen? Van 1 september tot 1 november kan u gratis schermles volgen met de gemeentelijke sportpas van Herzele (Dit is een samenwerking tussen de Herzeelse sportdienst en enkele sportclubs). Deze sportpas is kosteloos en kan ook door mensen buiten Herzele aangevraagd worden.    De sportpas is enkel geldig elke dinsdag: kinderen van 8 tot 14 jaar om 18u30 en kinderen +14 jaar en volwassenen om 20u00.  Meer info vindt u op de website:  www.schermclubexcalibur.be

 

 

X