Duurzame Tapis d’Amis voor alle Oosterzelenaren!

Op zaterdag 22 september rollen EVA, de Gezinsbond, Natuurpunt, Oxfam, Trage Wegen en Velt Land van Rhode samen letterlijk en figuurlijk de duurzame loper uit met Tapis d’Amis. De zes Oosterzeelse verenigingen organiseren van 10.00 tot 14.30 uur een interactieve, zintuiglijke wandeling met tal van duurzame ervaringen voor alle Oosterzelenaren.

Jong en oud krijgen een gevarieerd, avontuurlijk en smakelijk parcours voorgeschoteld waarbij ze zelf hun duurzame koers kunnen bepalen. Er wordt geproefd, geroken, gevoeld, beluisterd en dat alles tijdens een ontspannende wandeling van ca. 4,5 km met als vertrek- en aankomstpunt het Erfgoedhuis in Moortsele. Onderweg krijg je ook deskundige uitleg van de diverse verenigingen en kan je volop vragen stellen. Voor elk wat duurzaam wils dus! Voedselkilometers, de negatieve impact van veeteelt op de klimaatverandering, ecologische land- en tuinbouw, de bijenproblematiek, natuurbescherming, fair trade en het herstel van een veilig, fijnmazig (voet)wegennetwerk worden vlot mee op sleeptouw genomen en speels verankerd.

Na de zingtuiglijke wandeling wordt een aperitief met veggie hapje aangeboden. Een persoonlijke picknick kan genuttigd worden op het vriendentapijt met ecosongs als achtergrondmuziek. Oxfam zorgt uiteraard voor de nazomerse cocktails en andere drank.

Nooit eerder werkten zoveel partners samen om een duurzame koers te varen. Het gaat bijgevolg om een uniek project waarbij de zes verenigingen via gezellige en smakelijke activiteiten alle Oosterzelenaren aan boord willen halen en duidelijk willen maken dat   je op een leuke en lekkere manier duurzaamheid kan integreren in het dagdagelijkse leven. Deelname kost 2 euro voor 16 of ouder, jonger dan 16 is gratis. Bij voorkeur inschrijven voor 18 september op tapisdamis@gmail.com.