Marnix Peeters schrijft weer een hilarisch boek

16/09/2018 – CULTUUR – Die Marnix Peeters durft wel eens een boek te schrijven en ik ben zo iemand die dat dan leest. Ik lees ze allemaal, want ik noem mijzelf fan. Een opgave is het niet, want ik lach graag en ik kan redelijk goed tegen wat vuile praat. Je moet wel tegen een dosis van die praat kunnen als je een Marnix leest. Er zijn er namelijk die beweren dat zijn boeken flauw en plat zijn, vrouwonvriendelijk,   te vuil gebekt.

Ik kan die kritiek ergens wel begrijpen, maar men moet de vuilbekkerij in zijn context durven zien. Zijn boeken zitten nu éénmaal vol foute, krankzinnige en vooral hilarische figuren die geen blad voor de mond nemen. Wie aandachtig leest zal tijdens het billenkletsen van het lachen omwille van hun bizarre uitspraken de achterliggende waarheden des levens zien. Wie dat niet ziet heeft er geen snars van begrepen zeg ik!
Kortom, wie over de nodige dosis humor beschikt kan ik zijn nieuwste pareltje aanbevelen, het heet: Ik heb aids van Johnny Diamond.  
De protagonist in dit verhaal is de autoverkoper Barry King die worstelt met een  midlifecrisis. Barry heeft een zuurpruim van een vrouw en een lesbische dochter met een voorliefde voor ritsbroeken. Gelukkig kan Barry zich uitleven op zijn job, hij is namelijk autoverkoper. Mini’s welbepaald en dat is nu eenmaal een gegeerd merk bij de jongere dametjes die Barry’s fantasie ën op hol brengen. Een autoverkoop gaat  steevast gepaard met het nodige  gerampetamp. Tot één en ander uit de hand loopt, maar dan kan hij gelukkig rekenen op zijn goede vriend Gele Ali. Samen vertrekken ze op een road trip richting een veel belovend figuur: Johnny Diamond. Onderweg ontmoet  Barry het minderjarige Burger King-meisje Frederike, die zijn nieuwe vlam wordt. Verder ontmoeten ze onder andere een reuzin en een blaffende goudvis. Ze beleven hun avonturen nu eenmaal onder invloed van, nou ja, heel veel geestverruimende middelen. Het boek voelt aan als een kruisbestuiving van Fear and Loathing in Las Vegas en American Beauty overgoten met de typische Marnix Peeters humor.
Het boek werd uitgebracht door Peeters’ eigen uitgeverij Potwall Publishers met als voordeel dat dit pareltje lekker goedkoop is nl. € 15,99 en de ebook versie krijg je er GRATIS bij.