Repair Café: stop de weggooidrift

Op zaterdag 15 september werd in het GILO Oosterzele opnieuw een ‘Repair Café’ georganiseerd. Een lovenswaardig initiatief. Je kreeg dankzij de FV Repair Café een unieke kans om uw defecte toestellen te laten repareren. GRATIS is helemaal in. Met het Repair Café wil men de weggooidrift stoppen en de gigantische afvalberg verminderen. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).

Het bleek alweer: allerlei spullen waar eigenlijk niet veel mis mee is, werden door de ‘fiksers’ hersteld. De reparateurs gingen nog maar eens gedreven aan het werk. We gooien met zijn allen nog altijd té veel weg en we blijven dit massaal doen. Repareren is een goede manier om daar iets aan te doen. Op zaterdag 15 september 2018, men ging in 2015 van start, andermaal veel waardering voor de inspanningen van de vereniging FV Repair Café Oosterzele. Er werd op deze editie weliswaar minder materiaal aangeboden, maar zowat alle aangeboden stukken konden hersteld worden. Proficiat, fiksers. Doel is een milieu- en maatschappijvriendelijk project  op de sporen te zetten. Het zorgt niet alleen voor minder afval, ze veranderen ook het  bewustzijn. Omdat mensen met eigen ogen zien, hoe reparateurs te werk gaan, en zien dat veel spullen een nieuw leven krijgen. De waardering spreekt boekdelen en wordt beschouwd als een steun in de rug om het Repair Café onverdroten voort te zetten. Bedankt, fiksers! Op naar de volgende editie.
Het Repair Café is ook een ontmoetingsplaats. In de cafetaria worden tegen een wel erg democratische prijs dranken, koffie, taarten,…geserveerd tegen een wel erg democratische prijs. FV Repair Café blijft het repareren promoten als alternatief tegen klakkeloos weggooien én reparatiekennis wil behouden. We vergeten dat we geen onuitputtelijke bron hebben aan grondstoffen. Repair Café is een heel positieve tendens die in Oosterzele graag ondersteunt wordt. Maar er zijn – voor de volgende edities – nog veel vaardige handen nodig. Graag meehelpen? Graag fikser worden? Info: Ivan Van de Sijpe, 09 / 362 91 85, ivan.vandesijpe@skynet.be.                        Reporter 17

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X