Repair Caf é: stop de weggooidrift

Op zaterdag 15 september werd in het GILO Oosterzele opnieuw een ‘Repair Caf é’ georganiseerd. Een lovenswaardig initiatief. Je kreeg dankzij de FV Repair Caf é een unieke kans om uw defecte toestellen te laten repareren. GRATIS is helemaal in. Met het Repair Caf é wil men de weggooidrift stoppen en de gigantische afvalberg verminderen. (Reporter 17, foto’s Danny De Lobelle).

Het bleek alweer: allerlei spullen waar eigenlijk niet veel mis mee is, werden door de ‘fiksers’ hersteld. De reparateurs gingen nog maar eens gedreven aan het werk. We gooien met zijn allen nog altijd t é veel weg en we blijven dit massaal doen. Repareren is een goede manier om daar iets aan te doen. Op zaterdag 15 september 2018, men ging in 2015 van start, andermaal veel waardering voor de inspanningen van de vereniging FV Repair Caf é Oosterzele. Er werd op deze editie weliswaar minder materiaal aangeboden, maar zowat alle aangeboden stukken konden hersteld worden. Proficiat, fiksers. Doel is een milieu- en maatschappijvriendelijk project   op de sporen te zetten. Het zorgt niet alleen voor minder afval, ze veranderen ook het   bewustzijn. Omdat mensen met eigen ogen zien, hoe reparateurs te werk gaan, en zien dat veel spullen een nieuw leven krijgen. De waardering spreekt boekdelen en wordt beschouwd als een steun in de rug om het Repair Caf é onverdroten voort te zetten. Bedankt, fiksers! Op naar de volgende editie.
Het Repair Caf é is ook een ontmoetingsplaats. In de cafetaria worden tegen een wel erg democratische prijs dranken, koffie, taarten,…geserveerd tegen een wel erg democratische prijs. FV Repair Caf é blijft het repareren promoten als alternatief tegen klakkeloos weggooien én reparatiekennis wil behouden. We vergeten dat we geen onuitputtelijke bron hebben aan grondstoffen. Repair Caf é is een heel positieve tendens die in Oosterzele graag ondersteunt wordt. Maar er zijn – voor de volgende edities – nog veel vaardige handen nodig. Graag meehelpen? Graag fikser worden? Info: Ivan Van de Sijpe, 09 / 362 91 85, ivan.vandesijpe@skynet.be.                                               Reporter 17