Damesbasketbal 1e Landelijke: BBC Houtem Dames  A winnen eerste thuiswedstrijd van het seizoen

Zaterdagavond stond in sporthal De Fabriek te Sint-Lievens-Houtem de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma voor de plaatselijke damesploeg.

Voor deze gelegenheid organiseerde de club voor het eerst een heuse fandag waarop alle jeugdploegen present tekenden. Door het grote succes van deze fandag kon deze wedstrijd van de dames rekenen op massale belangstelling en werd de thuisspelende ploeg de ganse match luidruchtig aangemoedigd door  een grote schare  jonge en enthousiaste supporters.

De wedstrijdbal voor deze match werd geschonken door Wijnhandel Jeroen Prov é en deze zag tijdens de eerste minuten van de wedstrijd de bezoekers hoge pressing zetten op de thuisploeg. De dames van BBC Houtem lieten zich hierdoor echter niet uit het lood slaan en bouwden stelselmatig een kleine voorsprong uit (15-9 na het eerste quarter). Het tweede quarter werd hoofdzakelijk gekenmerkt door veel slordigheden langs beide  zijden en BBC Houtem bereikte uiteindelijk de rust met nog steeds een kleine bonus (27-23). Het spelniveau verbeterde  er tijdens de tweede helft niet op  maar de goede defence en niet aflatende werklust van de speelsters van de thuisploeg zorgden ervoor dat BBC Houtem steeds een minieme voorsprong kon behouden (40-37 na 3 quarters). Het laatste quarter werd een zenuwachtige bedoening van beide ploegen waarbij de ring wel behekst leek en bijna elke bal eruit botste. Het werd duidelijk dat de ploeg met de sterkste verdediging aan het langste eind zou trekken en na de laatste 10 zenuwslopende minuten waren het de dames van BBC Houtem die een eerste seizoensoverwinning uit de wacht sleepten met een naar basketnormen heel  lage eindscore van 49-44. Voor de thuisploeg was dit een deugddoende en uiteindelijk verdiende overwinning waarmee de trein nu misschien voorgoed is vertrokken.