Vluchtelinge opent winkel in Zottegem

Drie jaar geleden vluchtte Maha Alajati voor de oorlog in Syri ë. Ze bleef hier niet bij de pakken zitten en opende een winkel in het centrum van Zottegem.

Maha kwam in 2016 naar Belgi ë, haar man en drie kinderen volgende in 2017. In Syri ë werkte ze als leerkracht Engels en eens in Belgi ë leerde ze heel snel vlot Nederlands praten. Dankzij begeleiding van Project Azo van Starterslabo stampte ze een eigen zaak uit de grond, een voedingswinkel in de Stationsstraat in Zottegem. “Eerst dachten de mensen dat het een nachtwinkel was en moest ik klanten teleurstellen omdat ik geen sigaretten of alcohol verkocht”, reageert ze. Wel in de winkel, allerhande Syrische en Arabische specialiteiten en kruiden en halal vlees en kip. Zelf zal ze niet in de winkel staan omdat ze ondertussen ook een job in Gent heeft gevonden. “Mijn man zal in de winkel staan, zo zal hij sneller Nederlands leren”, aldus Aha die nog meegeeft dat het winkelaanbod zal uitgebreid worden met Afrikaanse producten. “Omdat er veel Afrikanen wonen in Zottegem.”

Lees meer via onderstaande link

Vluchtelinge maakt haar droom waar in stadscentrum: een eigen zaak