Eerste rommelmarkt in het pittoreske Dikkele smaakt naar meer

Dikkele, u weet wel, dat authentiek gebleven dorpje waar heel wat huizen en boerenhoven geklasseerd zijn, organiseerde voor de eerste keer een rommelmarkt. Vanaf 14 uur begonnen de moedigste kramers hun waren te stallen,… of toch diegenen die een tent hadden meegebracht want een druilerige regen marineerde de bezoekers. Er waren wat dorpsbewoners die hun living gebruikten als toonzaal en uiteindelijk kwam het allemaal goed. E én slimme verkoper had oude paraplu’s meegebracht.

Sommige verkopers waren ten onrechte weggebleven, want het zou ‘voorzeker de moeite niet zijn‘ met dit weer,… maar dan kennen ze Dikkele niet. Daar is het altijd gezellig. Het dorp ligt nochtans te midden de velden, ver van gewestwegen en stedelijk gedruis. Maar vandaag was iedereen hier thuis.  

Ondanks het “kl@!#weer vonden heel wat bezoekers de weg naar één van de charmantste dorpen van de Vlaamse Ardennen. De beide kroegen zaten afgeladen vol en de verkopers die er waren kregen tussen de buien door best wel wat aandacht.

En volgend jaar? Dan zijn we er weer,… met beter weer! Proficiat aan de organisatoren want het werd uiteindelijk een fijne namiddag. Met een stapel boeken en een gevulde maag trokken we huiswaarts.

Sjarel Klak

X