Chantal en Tania pleiten voor stedelijke kinderopvang

Open-VLD kandidaten  Chantal Praet en Tania Braems pleiten voor een stedelijke kinderopvang in Zottegem.  

Ze kwamen op het idee tijdens de campagne huisbezoeken. “Door met je medeburgers in gesprek te gaan, verneem je hun verzuchtingen en noden en kan je dit als politiek ge ëngageerde aankaarten en meenemen”, leggen Chantal en Tania uit. “Het gebrek aan kinderopvang, vooral voor kinderen tussen de 3 maand en 3 jaar oud, is hiervan een goed voorbeeld. Jonge ouders moeten nu al op zoek naar een crèche voor ze zwanger zijn. Vaak moeten ze zich tevreden stellen met een crèche die veel te ver van huis ligt. Het gevolg hiervan is veel tijdverlies zowel ’s morgens als ’s avonds. Een stedelijke opvang zou eventueel een aanvulling kunnen zijn op de kinderopvang bij zelfstandige onthaalouders.  Waarom geen kwaliteitsvolle stedelijke kinderopvang integreren in een woonzorgcentrum, assistentiewoningen of een lokaal dienstencentrum?  De senioren genieten van de aanwezigheid van de kinderen en omgekeerd.”

X