Jonge atleten genieten van Kids Olympics Zottegem Atletiek

De eerste editie van de Kids Olympics van Zottegem Atletiek bleek een schot in de roos.

Zaterdag 15 september laatsleden was het Stedelijk Sportstadion volledig ingepalmd door Zottegem Atletiek. Er stond een ware Kids Olympics op het menu, om zo de jongeren aan te zetten om aan atletiek te doen. Er waren pak inschrijvingen, met daarbij heel veel nieuwe gezichten die kwamen proeven van allerhande atletiekdisciplines.

Op een ludieke manier konden de kinderen genieten van:

  1. Discuswerpen — het was de bedoeling om met een fietsband zo ver mogelijk te gooien, om zo de techniek van het discuswerpen onder de knie te krijgen.
  2. Hoogspringen — op een kindvriendelijke manier werden de kinderen aangezet om een goede sprong te maken.
  3. Hindernispiste — op zo kort mogelijk tijd zo veel mogelijk hindernissen overwinnen was hier de bedoeling.
  4. Kogelstoten — met een kogel van 1 kg zo ver mogelijk gooien op een   correcte manier werd hier de kinderen aangeleerd.
  5. Verspringen — de verspringstand werd in verschillende zones verdeeld en daar mochten de kinderen zich dan ook uitleven.
  6. Sprinten — zo snel mogelijk met je groep zo veel mogelijk spurtjes trekken!

De vele kinderen en ouders konden dit initiatief echt smaken en er werden dan ook ettelijke nieuwe inschrijvingen vastgelegd voor het nieuwe atletiekseizoen.

Sluit aan bij Zottegem Atletiek!

Heb je interesse om aan atletiek te doen? De place-to-be is het Stedelijk Sportstadion te Zottegem op dinsdag, woensdag, donderdag (vanaf 18 uur) en zondag (vanaf 10 uur). Daar word je deskundig begeleid door de ZA-trainers die je met kennis van zaken alle takken van de atletieksport aanleren. Meer info op  www.zottegem-atletiek.be