De moorden in ’t Vraagteken! Stefaan Premereur getuigt: “Er lagen drie mensen… totaal leeggebloed. Vreselijk!”


Stefaan Premereur — een succesvol ondernemer en uitbater van service residenties Beauprez te Geraardsbergen — werd op maandag 30 september 2003 opgeroepen om naar caf é ’t Vraagteken te komen. ‘Mijn familie had toen in Galmaarden een begrafenisonderneming. We werden door de politie opgeroepen om met twee wagens naar de Markt in Geraardsbergen te komen’, getuigt Stefaan Premereur, ‘Ik ben intussen 24 jaar begrafenisondernemer, maar wat ik daar te zien kreeg, blijft voor de rest van mijn leven op mijn netvlies gebrand. Het was het meest onvergetelijke wat ik ooit heb meegemaakt. Ik was bijzonder onder de indruk.’

Stefaan wist niet wat hem te wachten stond, maar wat hij voor ogen kreeg, schokte hem heel diep: ‘Alleen al de aanwezigheid van een enorme batterij politie- en parketmensen was overweldigend. Er werd ons gevraagd om over onze kledij een soort van schilderspak aan te trekken, incluis hoesjes om over onze schoenen te doen. Toen vreesde ik al het ergste. Bij het binnenkomen zag ik overal toppen staan, met daarnaast een nummer. We troffen er 3 mensen aan… totaal leeggebloed. De slachtoffers baden in enorme plassen bloed. Het was veruit de moeilijkste opdracht die ik als begrafenisondernemer heb moeten uitvoeren. Mijn deelneming gaat nog steeds uit naar de slachtoffers en de getroffen families.’

Julien Borremans