“ACTIE4KIDS” (SCHOENENDOOSACTIE) OPNIEUW IN BRAKEL!!!

De schoenendoosactie (“Actie4kids”) is een najaarsactie waarbij kinderen een schoenendoos met schoolspullen en speelgoed vullen voor kinderen in arme landen. In vorige jaren hebben landelijk (in Belgi ë en Nederland) meer dan 200.000 kinderen hieraan meegewerkt.

Ook ieder gezin, iedere grootouder en kleinkind kan meedoen. Deze actie wordt al jaren landelijk gecoördineerd door de organisatie “Samaritan’s Purse” (afgeleid van de parabel van de ‘Barmhartige Samaritaan’), die elk jaar een aantal arme landen als project uitkiest en ook het transport van de schoenendozen verzorgt. Dit jaar gaan onze dozen opnieuw naar West-Afrika!
Zo krijgen duizenden kinderen in arme landen een heerlijke verrassing, omdat wij iets willen delen met hen vanuit onze overvloed !

HOE WERKT ‘ACTIE4KIDS’ ??? (zie ook: http://www.actie4kids.org)
1. Zoek een oude schoenendoos op (herenmaat 42-46). Versier de doos en het deksel of beplak ze met
cadeaupapier (niet dichtplakken, wel een (post) elastiek omheen doen).
2. Bedenk of je een doos wilt maken voor een jongen of een meisje en voor welke leeftijd: 2-4 jr., 5-9 jr., 10-14 jr. (er is een bon voorzien op de folder die je moet aanvragen —zie hieronder- deze moet op het deksel gekleefd worden).
3. Vul de doos met spullen die op het beschikbare verlanglijstje (in de folder) staan.
Dit mogen nieuwe spullen zijn, maar je kunt ook iets van je eigen speelgoed weggeven. Natuurlijk geen oude rommel. Vooral schoolspullen zijn hard nodig !
4. Jouw schoenendoos gaat op reis naar een kind in een ver land. Dat kost ongeveer €5,- per doos (meer of minder mag ook). Doe dat geld in een envelop en scheur deze los van de folder. Er is een speciaal banknummer beschikbaar (zie hieronder) om te storten (ook sponsors zijn welkom die een aantal dozen voor hun rekening willen nemen !). Stop de envelop niet in de doos, maar geef hem af als de doos wordt ingeleverd of afgehaald. Er is ook de mogelijkheid om de verzendkosten van één of meer schoenendozen op je te nemen. Zo kan iedereen helpen bij deze actie van jong tot oud !

Oktober is het moment dat eigenlijk iedereen die wil meehelpen de schoenendoos vult. Vanaf 1 november worden alle schoenendozen verzameld, waarna ze op transport gaan en uiterlijk in de eerste maanden van 2018 ter plaatse worden afgeleverd !
In een later stadium is er voorzien dat we ook reacties en foto’s krijgen vanuit de verschillende landen hoe de reactie is geweest van de kinderen daar !

HOE KUNT U MEEHELPEN ??? U zou ons en deze actie voor kinderen in de derde wereld enorm helpen, indien u dit project zou willen steunen en bekend wil maken niet alleen via uw kind op school, maar ook als gezin samen !
Is het niet een prachtig project ook voor de kinderen zelf om enerzijds creatief te kunnen bezig zijn, anderzijds ook een wijdere blik te krijgen voor andere kinderen die het minder getroffen hebben dan zijzelf en daardoor naastenliefde en mededeelzaamheid te bevorderen bij hen ?!

AAN DE SLAG? VRAAG EEN FOLDER MET ALLE NODIGE INFO AAN BIJ ONS! (aub NIET aan de actie beginnen, zonder de uitlegfolder!)
“Evangelische Christenen Brakel”, Henk van Dorp: vandorp.henk@telenet.be of bel: 054/41.84.45) — wij bezorgen u dan zo snel mogelijk een actiefolder!
Voor sponsorgiften: rekening 979-6367157-82 tnv Schoenendoosactie p/a Opbrakelsestraat 36, 9660 Brakel (de giften worden integraal gebruikt voor actie schoenendoos, inzage in deze rekening is mogelijk).

INLEVERADRESSEN VAN 2-9 NOVEMBER

BRAKEL:
Christèlle De Clercq (vooraf even bellen a.u.b.!)
Watermolenstraat 14
9660 Brakel
tel. 0499/40.20.39
(dus niet meer op adres: Opbrakelsestr. 36!!!)

V éronique Clara (VDK Bank)
Serpentestraat 4
9660 Brakel

LIERDE:

Luc Machtelinckx
Watermolenstraat 41
9570 Deftinge
tel. 054/41.93.24

X