OLSA BRAKEL FREE FEESTEN

Free Feesten terug op de agenda na meer dan 15 jaar afwezigheid!

Door de aanwezigheid van zwakke weggebruikers en een basisschool vormt de Rooigemstraat een risicozone voor verkeersongevallen

Flitsmarathon Rooigemstraat Balegem

Op 17 en 18 oktober zal er opnieuw een grootschalige flitsactie zijn in Vlaanderen. Het is de tiende flitsmarathon die georganiseerd wordt door 130 politiezones in samenwerking met de lokale en federale wegpolitie. Opvallend is de sterke politionele aandacht voor de Rooigemstraat in Balegem.  

Te snel rijden is één van de belangrijkste oorzaken van zware en dodelijke ongevallen. Tijdens de tiende editie wil de politie voornamelijk inspelen op de lokale noden van de bevolking. De burgers konden via het online platform ‘www.ikflitsmee.be’ locaties doorgeven waar extra flitscontroles wenselijk zijn. De Rooigemstraat in Balegem pronkt op een tweede plaats tussen de Kerkstraat in Antwerpen en de Meulesteedsesteenweg in Gent. Door de aanwezigheid van zwakke weggebruikers en een basisschool vormt de Rooigemstraat een risicozone voor verkeersongevallen. De grote   vraag naar extra flitscontroles is mogelijks te wijten aan de ge ëngageerde leerkrachten en de ouderraad van de lokale basisschool GILO.

X