Drie Ninoofse harmonieën houden op 1 november ‘reveil’
Begraafplaats Appelterre-Eichem

Drie Ninoofse harmonieën houden op 1 november ‘reveil’

Drie Ninoofse harmonieën houden op 1 november ‘reveil’
Begraafplaats Appelterre-Eichem

Muziekmaatschappij KEVA gaf in 2016 de aanzet voor een eerste ‘reveil’ in Ninove. Sindsdien koppelt elk jaar een nieuwe lokale harmonie zijn wagonnetje aan het initiatief, zodat we dit jaar op drie lokale begraafplaatsen ‘reveil’ kunnen houden.

Bijna één op de drie Vlaamse gemeenten doet  mee aan ‘reveil’. Op al die plekken dompelen muzikanten, fanfares, dichters en verhalenvertellers hun lokale begraafplaats onder in een warme gloed van ingetogen muziek, poëzie en lokale levensverhalen. Zo is ‘reveil’ een eerbetoon aan de wortels van elke gemeente, met het diepste respect voor elke overtuiging. 

In Ninove kunt u op donderdag 1 november (Allerheiligen) een ‘reveil’ meemaken op de begraafplaatsen van Appelterre-Eichem, Aspelare en Meerbeke. Op de begraafplaats van Aspelare (Daalstraat) zorgt KEVA (Kunst Eer en Vermaak Aspelare) voor muziek. In Meerbeke (begraafplaats Hemelrijk) is Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia de gastheer. Nieuwkomer dit jaar is de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia in Appelterre-Eichem (begraafplaats J.B. Van Langenhaeckestraat / Molenveldweg). Ze maakt er meteen een dorpsgebeuren van, want ook de Gezinsbond, de koren Sint-Gertrudis en In Dulci Jubilo 2000, de toneelvereniging WIK, Samana en de Strijdersbond voor de Vrede leveren een bijdrage met een woord, een lied of een verhaal. ‘Reveil’ vindt overal plaats tussen 17 en 18 uur (zonsondergang).

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

X